Bani europeni pentru metroul spre Otopeni

Comisia Europeanpă a anunțat Ministerul Transporturilor că va finanța proiectul magistralei de metrou ce urmează să asigure legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni, Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni.

În momentul de față, au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile ce vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Valoarea finală a alocării de fonduri europene pentru M6 depinde și de discuțiile dintre autoritățile române, Comisia Europeană si Agenția Internationala de Cooperare a Japoniei.

Obiectul cererii de finanțare este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între București și Otopeni, respectiv între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coanda, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km.

Valoarea totală a proiectului este 1,39 miliarde de euro, iar cofinanțarea va fi asigurată din împrumut de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA), precum și din fonduri de la bugetul de stat.

În context, trebuie reamintit faptul că linia va fi construită de la stația de metrou 1 Mai, traseul urmând să aibă 12 statii până la Aeroportul „Henri Coandă ”. Un număr de 12 trenuri vor efectua transportul pasagerilor pe noua linie de metrou. Aceasta va asigura și legătura directă între Gara de Nord și Aeroport.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.