Romania conduce Polonia cu 2-1 in Cupa Davis dupa meciul de dublu!

Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Lukasz Kubot/ Marcin Matkowski cu 7-5, 4-6, 6-3.

Mergea si Tecãu au obtinut victoria, una care poate fi decisivã în economia întâlnirii, dupã douã ore si 16 minute.

În primul set, cele douã perechi au mers cap la cap pânã la final, românii reusind break-ul în ghemul 12. În actul secund, Mergea si Tecãu au condus cu 1-0, dar apoi polonezii au câstigat trei ghemuri la rând, ulterior desprinzându-se la 5-2. Mergea a acuzat dureri la genunchiul stâng, dar românii au reusit sã se apropie pe tabelã, la 4-5, Kubot si Matkowski câstigând în cele din urmã cu 6-4.

În decisiv, Mergea si Tecãu au început excelent, cu 3-0, apoi au avut 4-1, dar polonezii au recuperat break-ul si au servit pentru 4-4, dar ai nostri au reusit un nou break, pe serviciul lui Kubot, românii încheind conturile pe serviciul lui Tecãu, dupã un voleu înalt reusit de Mergea.

Mergea si Tecãu au reusit 4 asi, au comis 5 duble greseli si au fructificat toate cele patru mingi de break create. Polonezii au avut 4 asi, au fãcut 2 duble greseli si au reusit sã transforme 3 mingi de break din 9 avute.

În primele meciuri de simplu, desfãsurate sâmbãtã, Marius Copil l-a învins pe Kamil Majchrzak cu 6-2, 6-4, iar Hubert Hurkacz l-a întrecut pe Adrian Ungur cu 7-6 (3), 7-5.

La aceasta ora se joaca Adrian Ungur – Kamil Majchrzak, iar ultimul meci se va juca intre Marius Copil si Hubert Hurkacz.
Echipa care va câştiga va promova în Grupa I a Zonei Euro-africane, iar învinsa va continua şi în 2019 în Grupa a II-a.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.