Festivalul Shalom Ierusalim are loc în Parcul Regele Mihai I din Bucureşti!

În Parcul Regele Mihai Întâi din Capitală, se desfăşoară, astăzi, a doua ediţie a Festivalului Evreiesc „Shalom Ierusalim”.

Vor fi prezentate tradiţii şi sărbători mozaice, vor avea loc programe artistice interactive, dezbateri, proiecţii de filme şi va fi organizat un stand cu cărţi. Directorul festivalului, Adrian Gueron cu câteva detalii din program:

Adrian Gueron: Vizitatorii vor avea ocazia de a cunoaşte o grămadă de tradiţii evreieşti în general, ne vom întâlni în mod special cu sărbătorile de toamnă evreieşti şi toţi cei care vor trece pragul festivalului vor putea să guste pe de o parte din preparatele tradiţionale acestor sărbători şi să afle detalii despre acestea, semnificaţia acestora sau chiar să experimenteze diverse obiceiuri şi tradiţii cum ar fi suflatul din şofar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne aflăm în Anul Centenarului şi în acest sens încercăm să transmitem vizitatorilor despre evreii de origine română, faimoşi. Vom avea o astfel de expoziţie. Vom avem invitaţi cantorii sinagogali, Baruch Finkelstein care soseşte tocmai de la Sankt Petersburg, Rusia, cantorii Templului Coral Bucureşti, este vorba de Emanuel Pusztai şi Iosif Adler.

Trupa binecunoscută Vunk va încheia seara cu un recital special pentru vizitatorii noştri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.