”O simplă favoare” sau când nimic nu este ce pare a fi

O carte pe care nu ar trebui să o lăsăți necitită în această toamna, mai ales dacă vă plac intrigile și misterele, este „O simplă favoare”, scrisă de Darcey Bell și apărută în traducere românească la editura Litera.

Personajele în jurul cărora se țese întreaga poveste sunt două bune prietene, Stephanie și Emily, iar viața lor pare a curge ca un râu liniștit. Totul până într-o zi, când Emily nu poate să vină ca de obicei să își ia băiețelul de la școală. Aceasta va cere o favoare, un lucru pe care mamele îl fac una pentru alta în mod obișnuit.

Emily o roagă pe Stephanie să-l ia pe băiețelul ei, Nicky, de la școală, după terminarea orelor, iar aceasta bucuroasă să o ajute, însă Emily nu se mai întoarce. Nu răspunde la telefon și la mesaje. Stephanie simte că s-a întâmplat ceva îngrozitor, mai ales că Emily nu l-ar părăsi niciodată pe Nicky.

Îngrozită, ea apelează la cititoarele blogului ei pentru ajutor și îi oferă lui Sean, chipeșul și reticentul soț al lui Emily, tot sprijinul său. Apoi, ea și Sean primesc o veste șocantă: Emily e moartă. Coșmarul nu s-a sfârșit, pentru că, în curând, Stephanie începe să-și dea seama că nimic nu este atât de simplu precum pare. Încet-încet ies la iveală trădări și răsturnări de situație, secrete și revelații, dragoste și loialitate, crimă și răzbunare care fac din ”O simplă favoare” un român de suspans psihologic surprinzător.

Chiar dacă acesta este romanul de debut al lui Darcey Bell, ea reușește să construiască cu măiestrie tensiunea într-o poveste tulburătoare, care vă va ține cu sufletul la gură și pe care nu o veți lăsa din mână până când nu veși întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.