Bilanțul victimelor virusului West Nile

În sezonul 2018, din 2 mai până pe 13 septembrie, au fost înregistrate 196 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 21 decese la pacienți care prezentau co-morbidități, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Un număr de 7 decese s-au înregistrat în București, 4 în județul Iași, 2 în județul Olt și câte unul în județele Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Suceava și Teleorman.

Odată cu scăderea temperaturilor, specialiștii apreciază că în perioada următoare se așteaptă o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile.

Vectorii implicați în transmiterea virusului West Nile în țara noastră, îi reprezintă mai multe specii de țânțari răspândiți atât în mediul urban cât și în cel rural.

Ministerul Sănătății reamintește autorităţilor administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile.

Specialiștii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă folosirea mijloacelor de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.

Direcțiile de sănătate publică vor desfășura o campanie de informare a populației referitoare la măsurile necesare pentru protecția personală împotriva infectării cu virusul West Nile.

Specialiștii menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar.

Sursa : Mihaela Arion

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.