VIDEO: Anamaria Hâncu – “Hai să ne strângem 1 milion la curățenie!”

Anamaria Hâncu, co-founder al “Let’s do it Romania”, a lansat un apel la voluntariat cu ajutorul matinalilor Răzvan și Marius. Pe 15 septembrie, în toată lumea, ne mobilizăm cu ocazia World Cleanup Day.

Anamaria povestește că proiectul a început acum 9 ani: “Eu și o colegă ne-am hotărât să ne apucăm de acest proiect. Am dat un comunicat de presă și am spus că cine vrea să ni se alăture e binevenit. Sloganul era: curățenie în toată țara într-o singură zi. Sunt multe probleme în zonele unde nu există servicii de salubritate. Acum un weekend am fost la Sibiu, la Porumbacul de Sus, despre care ne-a spus tatăl Andreei Esca. Am rămas șocați. Erau atât de multe deșeuri încât trebuia să venim cu multe mașini. Voluntarii nu făceau față.”

Pe 15 septembrie, apelul comun este: “Hai să ne strângem 1 milion la curățenie. Se întâmplă în toată țara! Anul acesta, Președintele țării a venit într-un proiect-pilot pe care l-am avut la Cernica. Toate țările au avut alături Președintele, deci și noi. Pentru că anul acesta inițiativa este una internațională.”

Dacă vrei să afli de ce acest milion, care sunt zonele de lângă București unde se face curățenie, ce trebuie să facă voluntarii, unde se găsește harta deșeurilor, vezi VIDEO.

Anamaria Hâncu a spus că până în prezent s-au înregistrat 200.000 de oameni, iar în toți acești ani au fost 1.400.000 de persoane care au participat: “La nivel național am strâns zeci de tone de deșeuri. Și acum sunt zone în care nu mai avem atât de multe deșeuri. Poate că oamenii s-au mai schimbat, poate că au intervenit și autoritățile. După toți acești ani poate că e vorba de educație, dar și de sancțiuni.”

”Let’s do it Romania!” are în derulare multe proiecte: “Încercăm să ne implicăm pe mai multe planuri”, explică Anamaria.

Credit foto: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.