Poveștile din spatele fotografiilor vechi

Invitatul emisiunii În Comunitate de astăzi, a fost istoricul Bogdan Iorga, artist vizual, fotograf priceput și talentat, îndrăgostit și bun cunoscător al epocilor trecute. Acesta este membru de frunte al Asociației „6 Dorobanți“, organizație de reconstituire istorică din București, care și-a propus să reînvie un episod important din devenirea noastră națională.

Pasiunea lui s-a concretizat și în editarea unui album cu fotografii inedite care a apărut la Institutul Cultural Român, “Reenactment. Cum am retrăit Marele Război în veacul XXI “.

Multe dintre aceste fotografii au stat un veac în albumele de familie, altele prin arhive și fonduri ale bibliotecilor sau rătăcite prin anticariate. Fiecare dintre acestea spun o povestea și ne dezvăluie, cu ajutorul gesturilor și poveștilor, emoția unei întregi epoci. Toate aceste mici istorii, care alcătuiesc momentul ce avea să ne schimbe istoria acum 100 de ani, sunt aduse la lumina și puse cap la cap de către Bogdan Iorga.

Bucureștifm deschide expoziția ,,Istoria Românilor în 100 de momente esențiale” cu defilarea Asociației ”6 Dorobanți”, primul grup de reconstituire istorică din România, care comemorează tradițiile Regimentului 6 Dorobanți ,”Mihai Viteazu”, una din cele mai prestigioase unități ale armatei române, componentă a garnizoanei București.

Sursa foto: Bogdan Iorga

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.