Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 13 septembrie

CINEMA

* Programul de astăzi al Festivalului PelículaLatin American Experience.

˟ La Cinema Elvira Popescu au loc proiecţiile:

– de la ora 16:30, „Las olas”, dramă cu elemente de fantastic realizat de Adrián Biniez din Uruguay, în care personajul principal, Alfonso, retrăieşte toate vacanţele din viaţa sa într-o ordine aleatorie, intimitatea şi nostalgia marcând amintirea fostelor iubite, a prietenilor din copilărie şi adolescenţă, a fiicei sale şi a propriei sale singurătăţi;

– de la ora 18:30, „Gabriel e a montanha”, dramă realizată de brazilianul Fellipe Barbosa, în care João Pedro Zappa interpretează personajul titular ce întreprinde o călătorie iniţiatică de un an prin lume, având ca punct final masivul Mulanje, în Malawi; filmul este urmat de o degustare Rio Juice, oferită de Ambasada Braziliei;

– de la ora 21:00, „Tiempo sin pulso”, dramă de familie şi romantică realizată de Barbara Ochoa din Mexic.

˟ La Institutul Cervantes puteţi viziona:

– de la ora 18:30, documentarul peruan „Los ojos del camino”, un poem vizual de Rodrigo Otero Heraud, cu imagini ameţitoare ale Anzilor, despre un şaman care apare în diverse locuri şi apoi dispare, precum o fantomă ce vrea să vorbească cu munţii, cu pietrele, cu apa şi cu oamenii, ca să afle boala ce domneşte în prezent peste omenire;

– de la ora 20:30, „Bruma”, dramă în regia mexicanului Max Zunino în care Martina, o tânără care întotdeauna a făcut ce i s-a spus, zboară la Berlin cunoscându-l pe Angel, un tip enigmatic cu o alură magică, care o ajută să descopere cine este cu adevărat.

˟ La Point (Str. Eremia Grigorescu, nr 10), de la ora 18:30 rulează scurtmetrajul „Taxista”, în prezenţa realizatoarei lui, Enrica Perez din Peru, membră a juriului festivalului. După proiecţie, Lucho învaţă publicul cum se pregăteşte un Pisco Sour şi cum se bea, într-o experienţă oferită de Ambasada Peru la Bucureşti.

˟ La Deschis Gastrobar, de la ora 21:00, rulează drama „Tudo Que Aprendemos Juntos / Profesorul de vioară” realizată de Sérgio Machado, în care Lázaro Ramos interpretează pe un violonist talentat, care, după ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din Sao Paolo, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia.

 

* Astăzi începe cea de-a treia ediţie a DokStation Music Documentary Film Festival, ce vă propune până Duminică 16 septembrie, pe lângă proiecţii de filme şi câteva evenimente conexe. Invitatul special este muzicianul şi regizorul Don Letts – figură emblematică a mişcării punk din Marea Britanie – iar programul este completat de DJ-ul american Afrika Bambaataa, regele electro funk-ului şi pionier al mişcării hip-hop. Programul primei seri cuprinde:

˟ în Control Club:

– de la ora 19:30, proiecţia producţiei BBC „Punk Britannia: Post-Punk: 1978 – 1981”, de Ben Whalley, cu John Lydon, Howard Devoto, Mark E Smith, Peter Hook, Jerry Dammers, The Raincoats, Wire, Jah Wobble, Mark Stewart, Edwyn Collins, Young Marble Giants;

– de la ora 21:00, rulează, în premieră naţională, „Desolation Center”, film regizat chiar de Stuart Swezey, punkist care a organizat festivalul ce dă titlul acestui documentar ce se adresează tuturor rebelilor cu sau fără cauză, care vor găsi o sursă de inspiraţie în această călătorie înapoi în timp, în perioada de glorie a punk-ului avangardist;

– de la ora 23:30, DJ SET Afrika Bambaataa + MC Whipper Whip

˟ la Apolo 111 (Palatul Universul):

– de la ora 20:00, este proiectat filmul „Radiohead: Meeting People Is Easy” un documentar de Grant Gee şi un album multimedia ce urmăresc activitatea internaţională a trupei Radiohead, în timpul turneului „OK Computer” din 1997-1998;

– de la ora 22:30, DJ SET Urban Sunset New Wave Experience by Bogdan Strătulă;

˟ la Spaţiul M60, de la ora 20:00 rulează documentarul „George Michael: Freedom (Extended Director’s Cut)”, realizat chiar de către artist, care se concentrează asupra perioadei de formare din viaţa şi cariera sa, culminând cu lansarea albumului său multi-premiat, „Listen Without Prejudice Vol. 1”, şi cu celebrul proces intentat casei sale de discuri; filmul explorează şi latura personală a muzicianului, aducând în discuţie moartea partenerului său, Anselmo Feleppa.

 

* Încă două proiecţii de film au loc astăzi la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8 ), în cadrul Festivalului Capitalelor Naţiunilor Centenare:

– de la ora 18:00, la Sala Perpessicius, „Friss levego / Aer curat” dramă realizată în Ungaria de Agnes Kocsis şi Andrea Roberti;

– de la ora 21:30, în Grădina muzeului, „Monotonie”, dramă realizată de letonul Juris Poskus despre o fată de la ţară care visează să devină actriţă.

 

* KineDok prezintă, de la ora 19:00, la Spaţiul Public European, co-producţia Norvegia – Marea Britanie, „Thank You for the Rain / Mulţumesc pentru ploaie” de  Julia Dahr, despre Kisilu, un fermier din Kenya, care, în urma impactului cauzat de condiţiile meteorologice extreme, devine din tată, lider al comunităţii şi activist pe plan global.

* În cadrul programului Cinema în aer liber pe Insula Artelor din Parcul Titan, de la ora 20.30 este proiectată comedia „Asfalt Tango” de Nae Caranfil cu Mircea Diaconu şi Charlotte Rampling în fruntea distribuţiei.

MUZICĂ

* În cadrul Festivalului Capitalelor Naţiunilor Centenare:

– Mircea Tiberian şi Nadia Trohin, asigură partea muzicală pentru lecturile publice de poezie susţinute de autori de la noi şi din alte naţii centenare, de la ora 18:30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88);

– de la ora 20:00, în Grădina muzeului începe spectacolul de jazz dat de Juhasz Gabor Trio din Ungaria şi Iva Bittova (voce şi vioară) din Cehia.

* Corina Sîrghi şi Jean Americanu’ interpretează cântece de odinioară… cu taraf, de la ora 19:30, la Green Hours jazz-café.

* Celebrul violonist David Garrett susţine, de la ora 20:00 la Sala Palatului, primul din cele două concerte SOLD-OUT din cadrul turneului mondial „Explosive Live”, reprogramate de pe 8 şi 9 iunie din cauza unor probleme severe de sănătate ale artistului.

* Ambra vă invită la un nou concert plin de savoare, de încântare, care vă poartă pe aleile atât de parfumate ale Portugaliei, ce se mută, de la ora 20:00, în … Ceainăria GreenTea (Str. Dr. Burghelea, nr. 24).

* Smiley revine pe scena Hard Rock Café cu un nou show, pe care-l dă împreună cu formaţie sa, începând cu ora 21:30.

* Holograf dă concert, de la ora 22:15, în Berăria H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.