SUA rememorează astăzi o pagină neagră a istoriei moderne

Sursa foto: www.digi24.ro

Statele Unite rememorează astăzi o pagină neagră a istoriei moderne. Se împlinesc 17 ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie. Aproape 3 mii de oameni au murit atunci.

Turnurile gemene ale World Trade Center au fost lovite la un interval de câteva minute de două dintre avioanele deturnate.

Primul aparat, un Boeing 767 al companiei American Airlines, a lovit primul turn la 8:46 și a distrus etajele superioare ale clădirii. La bord se aflau 92 de oameni, dintre care cinci terorişti

Sursa foto: www.digi24.ro

La 09:03, un al doilea Boeing, model 767, aparţinând companiei United Airlines, cu 65 de oameni la bord, dintre care cinci terorişti, a lovit cel de-al doilea turn al World Trade Center.

Posturile de televiziune din întreaga lume au transmis evenimentul în direct. La 10:00 și 10:28 ambele turnuri din New York se prăbușesc. Teroarea nu s-a oprit însă aici.

Al treilea avion deturnat de terorişti a fost prăbuşit intenţionat peste clădirea Pentagonului, în statul Virginia.

O a patra aeronavă, despre care se crede că avea ca ţintă Casa Albă, a căzut pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu atacatorii.

Atentatele de la 11 septembrie au fost cel mai sângeros atac comis pe teritoriul american: aproape 3.000 de oameni au murit.

Sursa foto: www.click.ro

După atacuri, prima mare operațiune a războiului global american împotriva terorismului în afara Statelor Unite, a fost răsturnarea regimului taliban din Afganistan, de o coaliţie internaţională sub conducerea SUA.

Duşmanul numărul unu al Statelor Unite, Osama bin Laden, a fost eliminat mult mai târziu, pe data de 2 mai în 2011 în Pakistan.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.