Școala cu probleme și rezolvări

Emisiunea “In Comunitate” a revenit în forță, subiectul emisiunii fiind “Siguranța elevilor în școală dar și în afara unităților de învățământ”. Invitată în platoul București FM inspector Diana Melnic de la Inspectoratul Școlar al Capitalei a precizat că în București au fost relocate 3 școli, o grădiniță și un club sportiv. Această s-a făcut pentru siguranța elevilor care acum învață la unități de învățământ apropiate. Dacă în cazul a două școli cauza a fost deteriorarea clădirii în urmă unor renovări făcute superficial, în celelalte cazuri această relocare s-a făcut din motive de prevenție.

Autorizația de siguranță în caz de incendiu este dată pe clădire și nu pe școală. Există de asemenea, în capitală școli care au mai multe corpuri de clădire dar care au regimuri diferite. Fiecare dintre aceste școli au depus un dosar la Inspectoratul pentru situații de urgență. Astfel că unele dintre aceste unități școlare au primit aviz ISU, altele se află în curs de autorizare iar altele sub control iar ultima categorie de clădiri nu are nevoie de o astfel de autorizație datorită regimului aplicat atunci când au fost contruite. În cazul în care o școală are mai multe corpuri de clădire pentru fiecare se va face un dosar separat.

De asemenea, pentru reparații la corpurile de clădire, Primăria are sarcina de a se ocupa de clădire, personalul unității școlare respective având doar obligația să anunțe dacă este ceva în neregulă în școală.

Pentru o mai bună siguranță a elevilor dar și pentru prevenirea unor conflicte, holurile multor unități școlare au fost dotate cu camere de luat vederi, în București fiind în prezent montate în școli, grădinițe și licee 4.000 de camere.

În privința cabinetelor medicale școlare, 49 de cabinete aflate în incinta unor școli nu au medici și nici măcar asistenți medicali însă această problemă se speră să fie rezolvată cât mai repede.

Mai multe despre discuție puteți afla din VIDEO.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.