Căpșunile ameliorează simptomele bolilor inflamatorii intestinale

Simptomele durerilor abdominale, crampelor, diareei, bolilor cronice inflamatorii intestinale pot fi amelioratede o porţie zilnică de căpşuni Acest fruct este bogat în ingrediente sănătoase. 120 de grame acoperă necesarul zilnic de vitamina C al unul adult. Fructele sunt sărace în calorii, au un conţinut bogat de acid folic, potasiu şi magneziu.

Oamenii de ştiinţă din Italia au descoperit că extractul de căpşune protejează împotriva cancerului de sân. Cercetătorii din SUA spun că aceste fructe ajută în bolile inflamatorii intestinale.

Bolile cronice inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn sau colita ulcerativă, cauzează adesea simptome precum diaree severă, durere abdominală şi oboseală cronică. În plus, astfel de boli măresc riscul de cancer colorectal. Cercetătorii afirmă acum că aceste simptome ale pacienţilor pot fi atenuate prin schimbarea dietei. Stilul de viaţă nesănătos promovează boala inflamatorie a intestinului, numită prescurtat IBD (Inflammatory bowel disease).

„Stilul de viaţă nesănătos şi obiceiurile alimentare ale multor oameni – un consum de alimente cu conţimnut ridicat de zahăr, bogate în grăsimi animale – pot promova inflamaţia intestinală şi pot creşte riscul de IBD” scrie Hang Xiao, de la Universitatea din Massachusetts Amhers, în revista „EurekAlert!”.

Pentru a stabili o abordare eficientă şi practică pentru reducerea bolii inflamatorii intestinale, cercetătroii americani s-au concentrat asupra căpşunelor din cauza consumului larg răspândit. Potrivit oamenilor de ştiinţă, consumul unei porţii zilnice echivalente cu trei sferturi dintr-o cană de căpşuni reduce semnificativ simptomele bolilor inflamatorii intestinale. De asemenea, se normalizează flora intestinală şi metabolismul.

Potrivit „EurekAlert!”, Xiao sfătuieşte pacienţii să consulte medicii lor înainte de a-şi schimba dieta. De asemenea, el recomandă „evitarea acestui tip de intervenţie nutriţională dacă sunteţi alergic la fructe”.

Lasă un răspuns