Programul after-school gratuit se extinde și pentru elevii claselor 5-8 din Sectorul 1

Dragoș Florescu, consilier pe probleme de învățământ al edilului Sectorului 1 Daniel Tudorache, a anunțat, astăzi, că programul „Educație pentru viață” se va extinde și pentru elevii claselor 5 – 8 din această unitate administrativă. Astfel, de acest program de after – school gratuit vor putea beneficia 3.000 de elevi din 22 de unități de învățământ.
Dacă anul trecut programul se adresa doar elevilor din clasele primare (1-4), anul acesta el a fost extins și pentru cei din clasele gimnaziale. Copiii pot beneficia, după orele de curs, de o masă caldă, de asistență de specialitate în rezolvarea temelor școlare și de un program interactiv pentru petrecerea timpului liber.
Programul se va derula de luni până vineri, între orele 12:00-17:00. Costurile acestui program, de 25 de lei pe zi pentru fiecare beneficiar sunt suportate integral de la bugetul local al Sectorului 1.

Programul de after-school va fi introdus și la liceele „Brâncoveanu” și „Dinicu Golescu”, a mai anunțat Dragoș Florescu. Consilierul pe probleme de învățământ al edilului Daniel Tudorache spune că, la aceste unități de învățământ, există un fenomen destul de îngrijorător al absenteismului și că introducerea programului de after-school este un demers orientat către atragerea elevilor spre școală.
Va continua și finanțarea cursurilor opționale pentru preșcolari, a mai declarat Florescu pentru București FM. Astfel, părinții copiilor înscriși la grădinițele din Sectorul 1 nu vor trebui să plătească pentru cursurile de limbi străine, de dansuri și pentru celelalte cursuri opționale pe care le urmează copiii.

Mai sunt și probleme. Primăria Sectorului 1 depune eforturi pentru ca toate unitățile de învățământ să aibă autorizații de siguranță la incendii, iar o prioritate o reprezinta extinderea spațiilor de învățământ. Astfel, Școlile 179 și Herăstrău au nevoie de extinderea localurilor în care funcționează, investițiile aflându-se în stadiul de avizare. De asemenea, la Școala „Alexandru Costescu”, de pe strada Amintirii, din zona Șoseaua Chitila, a fost preluată de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului o clădire aflată în aceeași curte. Aceasta va fi reamenajată pentru a fi utilizată ca after-school, a explicat Dragoș Florescu.

Declarațiile au survenit cu ocazia participării mai multor consilieri locali la festivitățile de deschidere a anului școlar în unități de învățământ din Sectorul 1. Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache nu a putut fi prezent la deschiderea anului școlar din cauza unor probleme de sănătate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.