Munca într-un birou de la 9 la 17 ar putea deveni o raritate!

Pe viitor se va putea lucra de acasă la orice oră din zi şi din noapte, iar angajaţii vor avea un profil online, vor deveni mai conectaţi, mai mobili şi mai agili, susţine organizaţia neguvernamentală INACO, în Ghidul Meseriilor Viitorului, pe care l-a lansat luni.

Cercetările au dovedit că peste 30% din spaţiile de lucru sunt nefolosite într-o zi de muncă, deci companiile plătesc spaţiile, energia sau alte utilităţi necesare la locul de muncă.

Autorii Ghidului susţin că în următorii 25 – 50 de ani principalele meserii ale viitorului vor fi legate de calculatoare, energie şi mediul înconjurător, medicină, divertisment, publicitate, social-media şi internet.

Vor fi foarte importanţi nutriționiştii şi cercetătorii alimentari, va apărea turismul spaţial, si va creşte numărul de dezvoltatori de pagini web şi de aplicaţii.

ONG-ul INACO a lansat Ghidul Meseriilor Viitorului în prima zi de şcoală, în condiţiile în care consideră că sistemul de orientare profesională nu informează suficient tinerii şi nu formează elevii pentru schimbările structurii forţei de muncă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.