Naomi Osaka câştigă titlul la US Open după un meci controversat!

Naomi Osaka devine campioană la US Open, în urma victoriei pe care o înregistează în fața Serenei Williams: 6 2, 6 4.

Osaka a câştigat relativ clar primul set (6 2), dar setul doi a fost cu adevărat controversat. Williams a primit un avertisment din partea arbitrului Carlos Ramos, care i-a reproşat că primeşte indicatii de la distanță din partea antrenorului Muratoglu (fapt interzis de regulament). Al doilea avertisment a venit după un rever ratat si o racheta distrusa, fapt de asemenea interzis de regulament. Deoarece a pierdut astfel primul punct din urmatorul ghem si a inceput de la 0-15, Serena şi-a pierdut total cumpătul.  I-a cerut arbitrului să îşi ceară scuze şi să retragă avertismentele acordate. „Nu am trişat în viața mea! Prefer sa pierd decât să trişez!”, a spus Serena.

Practic, din acel moment Serena s-a certat fără interupere cu arbitrul si cu oficialii, cerand sa i se retraga penalizarea. Cu ochii in lacrimi, Serena nu a putut schimba deciziile si a continuat partida, dar a pierdut setul doi cu 6-4.

După finală, Muratoglu avea să declare la postul de televiziune ESPN că i-a făcut semne Serenei, confirmând astfel ca decizia arbitrului a fost una corecta!

Naomi, care nu a împlinit încă 21 de ani (este născută pe 21 octombrie 1997) este prima jucătoare din Japonia care îşi adjudecă un turneu de Mare Slem.

Diferența dintre cele două finaliste este de 16 ani – când Serena îşi făcea apariția la US Open, Naomi abia se născuse!

La cei 37 de ani pe care îi va împlini pe 26 septembrie, Williams va deveni astfel a treia cea mai vârstnică finalistă la un turneu major, după Martina Navratilova şi sora sa Venus Williams, care au jucat finale după ce împliniseră 37 ani.

De partea cealaltă a fileului, Osaka este cea mai tânără finalistă de la US Open din 2009 până în prezent. În primăvara acestuo an a câştigat primul său titlu, la Indian Wells, iar apoi a învins-o pe Serena (6-3, 6-2) în primul tur la Miami.

Serena Williams a fost la un pas să egaleze recordul lui Margaret Court (Australia) în privința titlurilor de Grand Slam deținute în carieră – 24!!

Aceasta este a doua finala de Mare Slem pierduta de Serena Williams dupa ce a devenit mama – prima a fost la Wimbledon, in fata lui Angelique Kerber.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.