„Iubirea mea desăvârșită”, sau de ce nimic nu este ce pare a fi

O carte pe care nu ar trebui să o lăsăți necitită – mai ales dacă vă plac romanele de aventuri este „Iubirea mea desăvârșită”, scrisă de Gabriel Tallent și apărută în traducere românească la editura Trei.

Eroina romanului, Turtle Alveston este o supraviețuitoare. Tatăl ei îi spusese odată că doar dacă simți ”răsuflarea morții vei simți apoi și bucuria vieții”. Pentru mulți Turtle e o ciudată: Deși are doar paisprezece ani îi place să cutreiere pădurile de pe coasta nordică a Californiei. Obișnuiește să meargă pe jos kilometri întregi și știe pe de rost toate râurile, lacurile și insulele stâncoase din împrejurimi. Și chiar dacă lumea ei exterioară e vastă, lumea ei interioară e mică și înșelătoare: după moartea mamei, Turtle a crescut izolată, subjugată de Martin, tatăl ei charismatic și chinuit. Pentru unii tatăl lui Turtle este un visionar iar pentru alții un filosof retras. Nimeni nu reușește să se apropie de el. Viața socială a adolescentei e limitată la școală — unde evită interesul colegilor și profesorilor intruzivi — și la interacțiunea cu tatăl ei. De altfel are un mod straniu de a-și petrece serile într-un mod liniștit … curățând arme de foc.

Totul până într-o bună zi, când Turtle face cunoștință cu Jacob, un licean plin de umor care în scurtă vreme ajunge s-o adore. Pentru prima oară, ea pare să deschidă ochii si să privească cu mirare o lume exterioară care începe să se limpezească pentru Turtle — realizează că viața ei cu Martin nu e sănătoasă și nu mai poate continua. Ba, mai mult, un secret groaznic iese la iveală! Mânată de experiența dragostei și a celei dintâi prietenii autentice, Turtle începe să caute o scăpare, folosindu-se tocmai de tehnicile de supraviețuire învățate de la părintele ei.

Oare va reuși Turtle să evadeze și să-și croiască o nouă viață? Asta rămâne să o aflați singuri când veți citi cartea lui Gabriel Tallent pe care nu o veți lasă din mâna până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.