Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 7 septembrie

CINEMA

* Festivalul AmbasadelorWorld Experience Festival dedică programul cinematografic de astăzi Muzicii Lumii. La ArCuB – Hanul Gabroveni, Sala Bolţilor puteţi viziona:

– de la ora 14:00, „Cartola – música para os olhos”, documentar biografic brazilian de Lírio Ferreira şi Hilton Lacerda;

– de la ora 15:30, „Locos de Amor”, musical peruan regizat de Frank Pérez-Garland;

– de la ora 17:30, „Jig”, documentar de Sue Bourne din Irlanda;

– de la ora 19:00, „Lost Songs of Anatolia”, documentar de regizorul turc Nezih Ünen.

* Bucharest International Dance Film Festival are astăzi în program:

– de la ora 16:00, la CINETic (Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative, din str. Tudor Arghezi, nr. 3B) rulează în avanpremieră „My Life Rehearsed in One Leg”, lungmetraj de ficţiune în 3D de Bogdan Mustaţă cu o coregrafie de Iulia Weiss;

– de la ora 19:00, la Deschis Atelier (Splaiul Unirii, nr. 160) are loc vernisajul expoziţiei participative „A Museum (Theatre)”, creată de regizoarea Clyde Chabot şi compania „La Communauté Inavouable”;

– de la ora 21.00, la Deschis Gastrobar sunt proiectate cele zece filme selectate în competiţia naţională.

Programul complet al Bucharest International Dance Film Festival poate fi găsit aici.

* De la ora 20.30, în cadrul programului Cinema în aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan rulează „The Square / Pătratul”, comedie dramatică de Ruben Östlund distinsă cu Palme d’Or şi încă un premiu tehnic la Cannes, ce are ca personaj principal pe Christian un respectat curator al muzeului de artă contemporană din Palatul Regal, divorţat şi tată a 2 copii, care susţine cauzele considerate bune, dar nu se ridică totdeauna la înălţimea propriilor idealuri.

MUZICĂ

* În acest week-end se desfăşoară cea de-a opta ediţie a Balkanik Festival. Programul primei zile cuprinde:

˟ la Gara Regală Băneasa:

– de la ora 16:00, deschiderea porţilor cu târg, ateliere şi food court;

– de la ora 19:30, cântă Fanfara de la Valea Mare;

– de la ora 21:30, susţine un concert Fanfare Tirana meets Transglobal Underground

˟  la Younivers Summer Club (Piața Presei Libere, nr. 1):

– de la ora 23:30, cântă Fanfara de la Cozmeşti;

– de la ora 01:30, timp de 3 ore are loc Abasc DJ session.

Programul complet al Balkanik Festival poate fi găsit aici.

* La Quantic Club în acest sfârşit de săptămână are loc a VII-a ediţie a Festivalului de Rock „Something For The Core” ce îşi propune promovarea şi susţinerea trupelor româneşti prin creşterea pieţei muzicale underground, dar şi prin educarea şi încurajarea publicului de a acorda o atenţie mai mare culturii underground. În prima seară cântă trupele: Nevergoinghome (de la ora 18:00), First Division (de la ora 19:00), CRIZE (de la ora 20:00), AXEZ (de la ora 21:00), For The Wicked (de la ora 22:00),  Give ‘em Blood (de la ora 23:00), Take No More (de la ora 00:20) şi Divided By Perception (de la ora 01:20).

Aici găsiţi programul complet al Festivalul „Something For The Core”.

* Artista afro-americană Akua Naru susţine un concert la Arenele Romane, în care, acompaniată de The Fresh Symphonic Orchestra, va cânta, după miezul nopţii, piesele de pe noul său album intitulat „The Blackest Joy”. Până atunci, de la ora 19:00, pe scenă se vor succeda: Rammon, pentru  warm-up; YCCMD (de la ora 20:30); Alexandra Uşurelu & Muse Quartet (de la ora 21:30); Luiza Zan (de la ora 22:45).

* Talentatul tenor Juan Diego Flórez din Peru susţine un concert, alături de celebra soprană Teodora Gheorghiu, de la ora 20:00, la Opera Naţională Bucureşti, cei doi fiind acompaniaţi de Orchestra acestei instituţii dirijată de Mihnea Ignat.

* Institutul Italian de Cultură din Bucureşti vă invită, tot de la ora 20:00, la Teatrul de Vară „Herăstrău” (intrarea de la Arcul de Triumf), la un concert extraordinar al formaţiei napolitane TERRASONORA organizat cu ocazia Zilei solidarităţii italiene în România. Repertoriul acestui grup este o antologie de muzică tradiţională din sudul Italiei, dar include şi omagii aduse unor protagonişti importanţi ai muzicii folk, precum La Nuova Compagnia di Canto Popolare, Pino Daniele şi alţii.

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20.30 începe un concert ZMEI3, un grup muzical româno-german care a creat la Berlin un nou stil muzical: Rough Romanian Soul, ce îmbină influenţe de folk-jazz cu atitudine punk rock şi cu un sound avangardist cu accente psihedelice.

* În Clubul Fabrica începând cu ora 21:00 cântă Nişte Băieţi. Invitaţi speciali: Just Another Lie.

* Cantautorul Mihai Mărgineanu dă concert la Hard Rock Café, începând cu ora 22:30.

* Până Duminică 9 septembrie, la Romexpo se desfăşoară Bucharest Street Food Carnival 2018, ce se anunţă a fi un hotspot al gastronomiei şi al distracţiei, întrucât, demonstraţiile culinare ale celor mai renumiţi bucătari români şi cu invitaţi speciali din rândul chefilor cunoscuţi din gastronomia mondială, sunt completate cu multă muzică. În prima seară au loc următoarele:

– la Carousel sound-ul este asigurat de Andrei Maxim (de la ora 17:00) şi Mischa Blanos (de la ora 18:00);

– la Tent Stage cântă: Fantome (de la ora 19:00), Cred Că Sunt Extraterestru (de la ora 19:45) şi Argatu’ / Moş Martin (de la ora 23:00);

– pe Forest Stage, de la ora 19:00 începe programul „Şlagăriada cu Jiji”;

– pe Main Stage susţin concerte: Hanu’ cu Bragă (de la ora 20:45), Subcarpaţi (de la ora 21:00) şi Fraţii Grime (de la ora 22:15).

Aici puteţi găsi mai multe informaţii.

* În acest week-end Festivalul AmbasadelorWorld Experience Festival se desfăşoară şi în Parcul Titan, unde, pe lângă standuri expoziţionale ale unor ţări participante, World Food Arena (restaurante, food trucks, dulciuri şi băuturi răcoritoare cu reţete reprezentative pentru ţări din America Latină, Asia, dar şi din Europa), Ateliere şi workshop-uri, au loc şi spectacole de dansuri şi muzică live după un concept „World Music & Dances” în care peste 100 de artiști vor purta spectatorii într-o călătorie muzicală în jurul lumii. Astăzi puteţi urmări pe scenă:

– de la ora 15:30, Yasmany Soto Llanes, Alexandra Vlad şi un percuţionist prezintă un moment de dans autentic de rumba şi salsa;

– de la ora 16:15, ritmuri otomane din Anatolia cu Alfa Rubios;

– de la ora 17:30, Ahalina Folklore Group din Sudan;

– de la ora 18:30, Capoeira Vadiação Group din Bucureşti vă popune o incursiune fascinantă în cultura acestui dans specific culturii braziliene care poate fi o demonstraţie de lupte, cât şi un spectacol inedit de muzică, ritmicitate şi acrobaţie;

– de la ora 19:30, Ritmurile Buenos Aires-ului sunt aduse într-un incitant şi pasional moment de tangou Argentinian şi muzica live cu Marthin Marcos şi Lucas Molina;

– de la ora 20:30, Sora, Iwung Foundation aduce direct din inima Indoneziei un spectacol fascinant de muzică şi performing art, fusion contemporan şi tradiţional multietnic.

Programul complet World Experience Festival poate fi găsit aici.

SPECTACOLE

* La UNteatru, de la ora 19:00 are loc premiera spectacolului „Persona”, după celebrul film al lui Ingmar Bergman, în regia lui Peter Kerek, cu: Alina Berzunţeanu şi Emilia Bebu.

* La Godot Café-Teatru, de la ora 19:00, Tudor Istodor şi Raluca Aprodu interpretează personajele spectacolului „Happy end” regizat de Alexandru Bogdan, punere în scenă a piesei „Liselotte in may” de Zsolt Poszgai ce spune povestea unei femei care la 30 de ani caută un bărbat cu care să-şi împartă viaţa.

* Tot de la ora 19:00, Teatrul Arte dell’Anima (Str. Făinari, nr. 17D) prezintă spectacolul „de-A PoeZIA” de şi cu Radu Lupu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.