Vaccinurile utilizate în România sunt sigure şi eficiente!

Vaccinurile utilizate în România sunt sigure şi eficiente, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume – anunţă Ministerul Sănătăţii.
Instituţia se delimitează ferm de campania de dezinformare referitoare la ineficienţa şi riscurile vaccinării, apărută în spaţiul public, pe reţele de socializare sau materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poştale.
Autorităţile susţin că autorii campaniei iniţiate împotriva vaccinării utilizează fraudulor siglele Ministerului Sănătăţii sau ale instituţiilor partenere.
Mai mult, materialele distribuite conţin informaţii false care pot induce în eroare părinţii şi pot pune în pericol sănătatea populaţiei.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că se vor face demersurile legale pentru ca toti cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor.

UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se declară îngrijorate de distribuirea unor materiale de dezinformare despre imunizare, după ce în cutiile poștale ale bucureștenilor au fost distribuite în ultimele zile pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul „vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați”, „vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață” sau „pesticide în vaccinuri”, cu siglele celor două organizații, dar și a Ministerului Sănătății.

„Aceste materiale nu sunt produse de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sănătății și suntem îngrijorați că distribuirea acestor informații poate avea implicații grave asupra sănătății oamenilor, în special a copiilor”, se arată într-un comunicat al UNICEF și OMS.

Cele două organizații subliniază că „vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente și salvează viețile a milioane de copii”.

„De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani și peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste 100 de țări din întreaga lume”, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.