Opera Comică pentru Copii își deschide porțile pentru micii spectatori

Odată cu începerea unui nou an școlar, Opera Comică pentru Copii (OCC) își deschide porțile pentru micii spectatori, pe care îi așteaptă cu o mulțime de surprize. În luna septembrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, aduce în premieră două frumoase spectacole de muzică și balet: „România Muzicală” și ,„Poveste vieneză”. Tot în această lună, spectatorii sunt invitați să vadă musicalul „Sunetul muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, care va avea șase reprezentații cu distribuții diferite, începând cu 15 septembrie.

În zilele de 8, 9, 15 și 16 septembrie, de la ora 10.00 în Sala Mozart, Ansamblul Liric al Operei Comice pentru Copii prezintă publicului cele mai frumoase fragmente din creația unor mari compozitori români, precum George Enescu, Ciprian Porumbescu sau Iosif Ivanovici. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani. Lista premierelor în luna septembrie continuă cu spectacolul-balet ,,Poveste Vieneză”, care ne va introduce în atmosfera fermecătorului oraș austriac. Frumusețea dansurilor vieneze, grația și eleganța baletului vor putea fi admirate în Sala UnderGrant, în reprezentațiile programate în 15, 16, 29 și 30 septembrie.

,,Deschidem o nouă stagiune la Opera Comică pentru Copii și suntem pregătiți să îi întâmpinăm pe cei mici și pe cei mari, deopotrivă, cu multe spectacole de excepție, de la operă și balet până la musical și concerte lecție. Vă invităm alături de noi, să descoperiți poveștile îndrăgite ale copilărei și să vă bucurați de arta care atinge toate culorile sufletului.”, a spus Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Spectatorii care nu au apucat să vadă, la începutul lunii iunie, celebrul musical „Sunetul muzicii” în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, au ocazia să vizioneze spectacolul în luna septembrie, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. „Sunetul muzicii”, creat pe baza musicalului original de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, are programate șase reprezentații în zilele de 15, 16, 22, 23, 29 și 30 septembrie. „Curajul lui Răzvan Mazilu de a lucra cu copii, e drept, obișnuiți cu scena Operei Comice, este recompensat cu o prestație de top zece din partea acestora. Rutinați, sudați ca echipă, conștiincioși și integrați bine în spectacol, cei mici chiar colorează frumos povestea, scuturând de praf un musical ce părea aproape uitat de către spectactorii români (indiferent din ce generație ar face parte aceștia). Răzvan Mazilu construiește atent fiecare moment, insistă foarte mult pe intrările fiecărui personaj în parte, multe dintre ele fiind dinspre sală, ceea ce dinamizează suficient de mult relația dintre spectatori și actori. ” (Nona Rapotan, Bookhub.ro)

Din 10 septembrie, Opera Comică pentru Copii dă startul înscrierilor la o nouă serie a Atelierelor Micul Artist, care se vor desfășura între 17 septembrie 2018 și 31 mai 2019. Anul acesta, seria atelierelor cuprinde o paletă largă de domenii, de la fotografie, street dance, scenografie, cor, flamenco, actorie, balet și artă medievală până la cele nou adăugate în această stagiune: atelier de dansuri populare, de blockflote, de step și ateliere de comunicare și de pantomimă. Toți copiii care doresc să se înscrie la Atelierele Micul Artist sunt așteptați la preselecțiile organizate la sediul OCC din Calea Giulești nr. 16, în perioada 10-15 septembrie. Programul va fi anunțat pe www.operacomica.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.