Preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT de astăzi şi i-a cerut Guvernului să revină cu un nou proiect privind rectificarea bugetară, în care să renunţe la tăierile bugetare în zona securităţii naţionale.

Şeful statului a subliniat că nu este admisibil ca securitatea României să fie pusă în dificultate, în condiţiile în care rectificarea este una pozitivă.

”Prin suspendarea ședinței CSAT, am creat posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare, să renunțe la aceste tăieri bugetare în zona securității naționale, care în niciun caz nu pot fi explicate decât eventual printr-o sintagmă de tip ‘șicană politică’. Să se revină la discuții, la colaborări și, imediat ce situația va fi remediată, se va putea obține avizul CSAT”, a declarat șeful statului.

Vă reamintim că ședinţa de astăzi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost convocată de preşedintele Iohannis, după ce Guvernul i-a reproşat că blochează adoptarea primei rectificări bugetare şi că afectează, astfel, economia şi drepturi fundamentale ale cetăţenilor.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că orice întârziere a rectificării bugetare poate să creeze efecte negative la nivelul economiei.

Potrivit ministrului Teodorovici, în cazul amânării rectificării, luna septembrie ar rămâne neacoperită în ceea ce priveşte plata salariilor pentru o serie de entităţi publice. De asemenea, o serie de investiţii la nivel central şi local din cadrul unor proiecte publice ar putea suferi penalităţi sau chiar blocaje.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.