Gabriela Firea susține că s-a încercat învinuirea prefectului Speranţa Cliseru!

Edilul șef al Capitalei, Gabriela Firea, a fost audiată în dosarul violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei.

Primarul general a declarat că ancheta va stabili cine este vinovat pentru violenţele din Piaţa Victoriei şi a adăugat că s-a încercat învinuirea prefectului Speranţa Cliseru.

„Cred că s-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor, dar ancheta va releva faptul – aici sunt subiectivă – că nu are nicio vinovăţie, prin prisma faptului în special că, cel puţin din câte ştim, din câte ne-am informat, nu avea cum să aibă acces doamna prefect la secrete de servicii şi la ordine militare. În primul rând, fiind un prefect foarte nou, la momentul mitingului, de trei săptămâni, nu avea nici măcar certificat ORNISS şi acces la astfel de informaţii, pentru că din data de 5 iulie doamna Cliseru era prefect. Prin urmare, n-a făcut altceva decât, conform legii, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei aflat în acea cameră de la Piaţa Victoriei, să contrasemneze, deci nu să scrie, acest ordin care fusese deja scris, întocmit, de către reprezentantul Jandarmeriei, pentru că aşa precizează legislaţia în vigoare”, a afirmat edilul Capitalei.

În plus, Gabriela Firea a spus că nu a ştiut, din surse oficiale, despre apariţia unor violenţe la mitingul din 10 august.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.