Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 septembrie

CINEMA

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20.30 rulează drama „Nightcrawler / Prădător de noapte” în care Jake Gyllenhaal interpretează pe unul dintre acei jurnalişti independenţi, cunoscuţi şi sub numele de „prădători de noapte”, ce vânează accidente de maşină, incendii, crime şi orice alt fel de incident, pe care îl filmează în speranţa ca apoi să-l vândă televiziunilor locale pentru jurnalele de ştiri. Alergând de la un incident unde e prezentă poliţia la altul, aceştia sunt mânaţi de un calcul simplu care converteşte infracţiunile şi victimele în dolari şi cenţi.

* Tot de la ora 20.30, în cadrul programului Cinema în aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan rulează „L’atelier / Atelierul”, dramă realizată de Laurent Cantet, în care Marïna Fois o interpretează o scriitoare celebră ce organizează un atelier de vară la care participă un grup de tineri din sudul Franţei, din care face parte Antoine, un tânăr conflictual şi talentat jucat de Matthieu Lucci.

MUZICĂ

* Naistul Nicolae Voiculeţ, unul dintre demnii apărători şi continuatori ai valorilor autentice, susţine concertul „Ţara mea de glorii, ţara mea de dor”, de la ora 19:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8).

* La terasa Berăriei H, de la ora 20:45 puteţi asculta, ca în aproape fiecare seară de marţi, celebrul Jazz Trio format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu.

SPECTACOLE

* Simona Magda Onuţu şi Ştefan Opreanu interpretează, de la ora 19:00, în Clubul Ţăranului, personajele comediei „Un bărbat şi mai multe femei” de Leonid Zorin, regizată de Relu Poalelungi.

* La UNteatru (Str. Sfinţii Apostoli, nr. 44) în cadrul Micro-stagiunii „stArtAct”, ce prezintă câte un spectacol pe săptămână dintre cele ale absolvenţilor de regie licenţă şi master UNATC 2018, astă-seară, de la ora 20:00, puteţi viziona piesa „Absinth” de Magda Fertacz, ce prezintă călătoria finală a Karolinei prin propria sa viaţă, o rememorare a unor evenimente importante, în căutarea unor răspunsuri cu privire la deficienţele relaţiilor cu cei apropiaţi, pusă în scenă de Ilinca-Anamaria Prisăcariu, cu: Anamaria Feraru, Andreea Şuilea, Vlad Brumaru, Florin Aioane, Alexandra Răduţă, Nicolae Parpală.

FESTIVALUL AMBASADELOR

Programul zilei se desfăşoară la ArCuB – Hanul Gabroveni şi cuprinde:

– de la ora 16:00, un Masterclass de dans şi cultură irlandeze cu Mara Cernat, singurul profesor de origine română certificat de Comisia de Dans Irlandez din Dublin;

– de la ora 18:00, o demonstraţie a artei japoneze a ceremoniei ceaiului şi povestea tehnicii îmbrăcării kimono-ului prezentate de Centrul de Studii Româno – Japoneze „Angela Hondru”, Haramichi Ro şi Tenshin.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.