CINEMA: Totul despre ediția aniversară a Festivalului de Film de la Veneția

Sursa foto: www.where-venice.com

A început cea de-a 75-a ediție a unui festival clasic de cinema. Proiecția filmului ”First Man” de Damien Chazelle, cu Ryan Gosling şi Claire Foy, în rolurile principale, a dat startul Festivalului de Film de la Veneția.

În concurs s-au înscris în total 21 de pelicule din SUA, Italia, Franța, Mexic, Germania, Norvegia, Marea Britanie, Australia, Ungaria, Japonia.

Vor prezenta proiectele lor cinematografice Giorgos Lanthimos, Alfonso Cuarón Orozco, Joel David Coen și Ethan Jesse Coen, cunoscuți profesional ca frații Coen, Luca Guadagnino, Paul Greengrass.

Sursa foto: www.movieaddicted.dacaeastae.ro

Nu au fost înscrise în concurs filme rusești, în competiția principală, doar filmul cineastului rus Natalia Merkulova și a regizorului Alexei Chupov, „Omul care a surprins pe toată lumea”, v-a concura la programul Orizonturi, care include filme artistice și documentare ce reprezintă noi tendințe în dezvoltarea cinematografiei.

Cel de-al 75-lea Festival de Film de la Veneția va dura până pe 8 septembrie. Preşedintele juriului este Guillermo del Toro. Din juriul competiţiei oficiale a ediţiei de anul acesta mai fac parte Christoph Waltz, Naomi Watts, Sylvia Chang, Trine Dyrholm, Nicole Garcia, Paolo Genovese, Malgorzata Szumowska şi Taika Waititi. Directorul artistic al festivalului este Alberto Barbera.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.