În maximum 10 zile, locuitorii Sectorului 4 îşi vor putea rezerva un loc de parcare online

Sursa foto: www.wall-street.ro

În maximum 10 zile, locuitorii Sectorului 4 îşi vor putea rezerva un loc de parcare online. Este promisiunea dată de primarul Daniel Băluță.

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, în şedinţa de astăzi noua Metodologie de atribuire a locurilor de parcare rezidenţiale.

Astfel, în cel mult 10 zile, locuitorii Sectorului 4 îşi vor putea rezerva un loc de parcare din cele disponibile prin intermediul unei aplicaţii mobile, iar cei care le vor ocupa spaţiul plătit se vor trezi cu roţile blocate.

Solicitările se vor transmite exclusiv electronic prin intermediul platformei online disponibilă pe website-ul Direcţiei Mobilitate Urbană Sector 4. În secţiunea ‘Solicitare loc de parcare’ se va afişa harta dinamică, iar pentru transmiterea electronică a unei solicitări se va selecta locul dorit, în condiţiile în care acesta este liber.

Mai mult, datornicii la taxe şi impozite locale nu vor putea beneficia de un loc de parcare.
Maşina pentru care se rezervă locul trebuie să aibă ITP şi RCA valabil.

Din primăvara anului viitor, locuitorii Sectorului 4 vor avea posibilitatea să solicite primăriei şi montarea unor sisteme electronice de blocare a locurilor de parcare. Pentru a evita ocuparea abuzivă a locului de parcare, utilizatorul poate solicita exclusiv electronic prin intermediul platformei online montarea unui blocator, cu un tarif de 10 lei/lună.

Ocuparea abuzivă a unui loc de parcare de reşedinţă poate fi sancţionată de către reprezentanţii Direcţiei Mobilitate Urbană prin blocarea roţii autovehicului care a fost parcat abuziv. Deblocarea roţii se va face numai după ce i-au fost reamintite conducătorului auto prevederile regulamentului şi a fost achitat tariful de deblocare.

În Sectorul 4 există 41.000 de locuri de parcare de reşedinţă, dintre care circa 5.000 sunt neatribuite cu un contract de închiriere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.