De ce este important să asculţi muzică în timp ce faci sport?

Sursa foto: www.sportulinviatatinerilor.blogspot.com

Muzica ascultată în timpul antrenamentelor fizice reduce oboseala, potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea Brunel din Londra.

Oamenii de ştiinţă au constatat că melodia „I Heard It Through The Grapevine” de Marvin Gaye, ascultată în timpul practicării unor exerciţii fizice, duce la stimulări în zona creierului legate de ameliorarea oboselii.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Voluntarii au executat 30 de seturi de exerciţii, fiecare cu o durată de 10 minute pentru a analiza impactul muzicii. Participanţii au susţinut că antrenamentele au părut mai scurte şi mai interesante în timp ce au ascultat timp de aproape 11 minute piesa respectivă.

Muzica este un stimul auditiv foarte puternic şi poate fi utilizată pentru a ameliora senzaţiile negative din organism care apar, de obicei, în timpul practicării unor antrenamente susţinute. Aceasta sporeşte stimulul din această zonă a creierului, oamenii se simt mai puţin obosiţi, ceea ce sporeşte timpul de antrenament.

Cu toate acestea, în loc să se bazeze exclusiv pe muzică, este important ca oamenii să înveţe şi alte modalităţi pentru a reduce oboseala din timpul antrenamentelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.