70 de culturi în 7 zile, la „World Experience Festival 2018”

Proiectul „World Experience Festival 2018” co-finanțat de Primăria Sectorului 3 debutează luni, 3 septembrie, la Hanul Gabroveni. Acesta beneficiază din partea Primăriei Sectorului 3 de finanțare nerambursabilă, fiind unul dintre cele 17 declarate câștigătoare în urma selecției de proiecte de interes general de anul acesta.

Evenimentul se află anul acesta la cea de-a patra ediție și se va desfășura în perioada 3-9 septembrie. „World Experience Festival 2018” va aduce în fața publicului un program multicultural tematic axat pe celebrarea patrimoniului muzical mondial din 70 de națiuni. Peste 100 de artiști vor prezenta muzica și specificul cultural al țărilor din care provin, la care se vor adăuga expoziții și workshop-uri, proiecții de film, ceremonii culturale exotice și gastronomie internațională.

Sursa foto: www.world-experience.ro

Momentele festivalului sunt concepute atât pentru zona indoor, cât și pentru outdoor. Pentru zona indoor sunt pregătite expoziția „Sounds of the world – În căutarea muzicii lumii”, vizionarea unor filme reprezentative pentru cultura țării de proveniență, workshop-uri multiculturale, conferințe și concerte „World Musical Talks”. Toate acestea vor fi găzduite începând de luni, 3 septembrie, de sălile ARCUB – Gabroveni.

Parcul Titan din Sectorul 3 va găzdui, în perioada 7-9 septembrie, evenimentele în aer liber desfășurate în cadrul festivalului: World Bazaar, spectacole de muzică și dansuri, ateliere culturale și gastronomie internațională. Programul de vizitare este cuprins între orele 12:00-22:00.

Sursa foto: www.world-experience.ro

În această perioadă Parcul Titan se va transforma într-o mică lume a experiențelor multiculturale, cu peste 35 de standuri culturale ale expozanților și 20 de restaurante și food trucks care îi vor delecta pe vizitatori cu cele mai gustoase preparate specifice din America Latină, Asia, dar și din țări din Europa.

Vor avea loc numeroase ateliere multiculturale, dintre care amintim: masterclass de tango argentinian, dansuri latino, Kundalini Yoga, Pranayana, workshop de muzică indiană și masterclass de tobe africane (oferit de Ikhaya Drum), workshop de ritmuri otomane, percuții cubaneze, workshop de gamelan indonezian, dar și de muzică ghazal și kompang, din Malaezia, pictură ebru, origami și confecționarea și pictarea măștilor chinezești de opera, henna painting, cursuri de limbi străvechi, decorarea lampioanelor luminoase, workshop de țesut broderii iraniene, demonstrații culinare din Malaezia și Emiratele Arabe Unite.

Momente muzicale de excepție vor fi prezentate pe scena din Parcul Titan de artiști veniți din toate colțurile lumii, cum ar fi Ahalina Folklore Group (Sudan), Terrasonora (Italia), Sora Iwung Foundation (Indonezia), Balkan Taksim care vor cânta bucăți culese de folclor din Balcani și Carpați, dansuri din Moldova, cântece aromâne combinate cu înregistrări din teren, melodii uitate din Albania și Serbia, sunete culese din Anatolia. Pe scena „World Experience Festival” vor mai răsuna multe spectacole din America Latină, din inima Amazonului, precum și din Orientul Mijlociu și Îndepărtat, dar și ale minorităților naționale, spre încântarea iubitorilor de muzică autentică.

Festivalul Ambasadelor este inițiat și organizat de Asociația ESCU, fiind co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Sectorului 3, Departamentul pentru Relații Interetnice, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al InfoCons-Organizație pentru Protecția Consumatorilor.

Organizat sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural 2018, proiectul este realizat cu Patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Accesul la toate momentele din timpul festivalului este liber.Programul complet al evenimentului poate fi consultat accesând următorul link: https://worldexperiencero.files.wordpress.com/2018/07/program-oficial-we-festival-20181.pdf. Mai multe informații despre festival sunt disponibile pe: www.world-experience.ro și pe https://www.facebook.com/worldexperiencefestival/.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.