Tururi pietonale dedicate Centenarului Marii Uniri

Voluntarii Asociației Turism Istoric organizează cu prilejul Centenarului Marii Uniri, în luna Septembrie, 5 tururi ghidate pietonale prin București. Redescoperirea anilor 1916-1918 în București, prin intermediul acestor trasee culturale, este unul dintre principalele obiective ale proiectului ”Tineri Voluntari pentru Patrimoniu Românesc” editia a II-a, proiect în cadrul căruia se desfășoară aceste trasee culturale pietonale.

Programul traseelor este următorul:

  • Sâmbătă, 15 Septembrie, ora 11:00 – Bastion german în buricul Bucureștiului (plecarea se face de lângă restaurantul Caru cu Bere)
  • Duminică, 16 Septembrie, ora 17:00 – Viață cotidină și întâmplări inedite în Bucureștiul ocupat (plecarea se face de lângă clopotniță pe Dealul Mitropoliei)
  • Sâmbătă, 22 Septembrie, ora 11:00 – Prima bombardare a Bucureștiului
  • Sâmbătă, 29 Septembrie, ora 11:00 – La o șuetă istorică pe bulevard – De la Arcul de Triumf la Gara Regală (plecarea se face de la intrarea în Parcul Herastrău la Arcul de Triumf)
  • Sâmbătă, 30 Septembrie, ora 11:00 – Drumul recunoștinței (plecarea se face din fața statuii Leu)

Accesul este gratuit, iar durata tururilor este variabilă între 60 și 90 de minute. Fiecare tur va avea anunțată durata.

Mai multe informații găsiți pe site-ul voluntaripentrupatrimoniu.turismistoric.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.