Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 29 august

CINEMA

* În cadrul programului Cinema sub stele în Parcul Drumul Taberei este proiectată, de la ora 20:30, comedia cu multă acţiune „Game Night / Jocul de-a detectivii”, cu Rachel McAdams, Jason Bateman şi Kyle Chandler, în care, de-a lungul unei nopţi haotice, distracţia este treptat înlocuită cu panica.

* Tot de la ora 20:30, la Hidden – The Social Space (Str. Cornescu, nr. 4, în apropierea Parcului Sportiv Dinamo), programul de promovare a filmului documentar, KineDok, prezintă „Funne: Visând la Mare”, în care regizoarea Katia Bernardi surprinde o capricioasă poveste a unui grup de bunicuţe vesele aflate pe punctul de a porni într-o mare aventură, subliniind faptul că visele nu îmbătrânesc vreodată, iar vârsta nu trebuie niciodată să limiteze visarea.

* Programul Seara Filmului Românesc vă propune la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00, comedia dramatică „Charleston”, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, care va participa, după proiecţie, alături de actorii Şerban Pavlu, Radu Iacoban şi Dorian Boguţă, la o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

* Tot de la ora 21.00, în cadrul programului Cinema în aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan rulează prima parte, „Călugăreni”, a filmului istoric „Mihai Viteazul”, regizat de Sergiu Nicolaescu, în care Amza Pellea interpretează pe marele voievod.

MUZICĂ

* Muzeul Naţional Cotroceni comemorează împlinirea a 80 de ani de la moartea Reginei Maria prin recitalul de pian şi poezie „Sovereign Land”, susţinut, de la ora 18:00 în Salonul Cerchez, de poetul englez Robert Wordsman şi pianista română Adina Cocargeanu. Bucureşti FM este partener media al evenimentului.

* Programul de astăzi al celei de-a 5-a ediţii a InnerSound New Arts Festival, este găzduit de Cinema Elvira Popescu, unde au loc două evenimente.

–  De la ora 19:00, începe un Ciné-concert cu filmul mut „Shoulder Arms”, realizat în 1918 de Charlie Chaplin, căruia îi asigură coloana sonoră Ana Giurgiu-Bondue (RO/FR) într-un live performance.

– De la ora 20:15, Mihaela Anica – flaut, Laura Buruiană – violoncel şi Horia Maxim – pian susţin concertul cameral multimedia „Zona Imaginarium”, în timpul căruia Cătălin Creţu procesează video în timp real lucrări plastice de Tudor Marinescu, Petrică Ştefan, Livia Mateiaş şi Sabine Pleyel. Piesele muzicale din program sunt: Post-Cadenza pentru violoncel solo de Cătălin Creţu, Trio pentru flaut violoncel şi pian de Wolfram Wagner şi Trio pentru flaut violoncel şi pian de Bohuslav Martinů.

* Orchestra Naţională de Tineret a Franţei încheie Festivalul Internaţional Vară Magică de anul acesta printr-un concert susţinut de la ora 19:30, la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Fabien Gabel, al cărui program cuprinde: „Une barque sur l’ocean” de Maurice Ravel, Concertul nr.3 pentru vioară şi orchestră de Camille Saint Saens – solist Nicolas Dautricourt, „Le chant du Rossignol” de Igor Stravinsky şi poemul simfonic „La Mer” de Claude Debussy.

* Ada Milea şi Bobo Burlăcianu cântă pentru prima dată la grădina Quantic Club, începând cu ora 20:00.

* La terasa Berăriei H, în cadrul Romanian Nights, Joy Band cântă muzică românească, după ora 20:00.

ALTE FESTIVALURI

* Festivalul „Bucureştii lui Caragiale”, ce se desfăşoară în Parcul Cişmigiu, are astăzi în program:

˟ atelierul de creativitate pentru copii de pictură pe apă cu Recreativo (între orele 16:00 – 18:00) şi Caravana meşteşugurilor cu Şcoala de la Piscu (între orele 17:00 – 20:00);

˟ atelierul de creativitate pentru adulţi de pictură pe ceramică, ţinut de Fundaţia Calea Victoriei între orele 18:00 – 20:00;

˟ pe Scena Mică, de la ora 16:15, un concert susţinut de Bianca Mihai & Band, urmat de spectacolul de magie „Control” (14+) cu Cristian Pestriţu, de la ora 17:00, şi de spectacolul-concert „The Fly” dat, de la ora 17:30, de Marius Vernescu, Alexandru Pribeagu & friends;

˟ pe Scena Mare, de la ora 19:00 începe spectacolul „…Escu”, de Tudor Muşatescu, prezentat de Teatrul Mic.

˟ de azi până pe 2 septembrie festivalul găzduieşte instalaţia interactivă „Telefonul Amintirilor”, lansată de Asociaţia Punctart în cadrul proiectului „Muzeul Memoriei”, care le permite tuturor celor curioşi nu doar să asculte fragmente din universul oraşului de altădată, ci şi să imprime în albumul cu amintiri propriile gânduri şi impresii despre Bucureştiul cotidian.

* La ArCuB – Hanul Gabroveni continuă Festivalul de teatru independent UNDERCLOUD, ce are azi în program:

– de la ora 18:00, „Territorial Opera”, spectacol israelian de dans contemporan conceput de Shlomit Fundaminsky, cu: Or Ashkenazi, Tomer Navot şi Zuki Ringert;

– de la ora 20:00, „Nok Nok”, one woman show de Nicoleta Lefter, după cartea „Anul gândiri imagice” de Joan Didion, interpretat de Flavia Giurgiu;

– de la ora 21:00, începe prima reprezentaţie din cele 5 ale serii cu spectacolul de 15 minute „În doi”, ce are loc … într-o maşină cu doar câte 3 spectatori pe tură, conceput şi regizat de Alexandru Nagy pe un text de Matei Vişniec şi interpretat de Alina Chinie şi Dani Ionescu.

ALTE SPECTACOLE

* La Green Hours, de la ora 20:00, „Noi 4” de Lia Bugnar, care şi joacă pe scenă alături de Maria Obretin, Oana Tudor şi Marius Manole.

* Teatrul Roşu prezintă, tot de la ora 20:00 în Club The Hub, comedia „Scuzați, pardon, m-am răzgândit” cu Luminiţa Bucur şi Oleg Apostol.

EXPOZIŢII

* La ArCuB – Hanul Gabroveni, de la ora 18:00, are loc vernisajul expoziţiei de arte decorative „ÎN ALB / ÎN NEGRU”, introdusă de criticul de artă Constantin Hostiu, care vă prezintă, până pe 23 septembrie, peste 80 de lucrări din domeniile textile, ceramică, sticlă şi metal, supuse monocromiei, artiştii bucureşteni răspunzând unei provocări de eliminare a culorii din lucrările lor, absenţa acesteia fiind şi un semnal de alarmă asupra acestui domeniu care a intrat într-un con de umbră după anii ’90.

* Casa de Cultură „Friedrich Schiller” găzduieşte expoziţia colectivă „Salon de vară”, a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Bucureşti, ce este vernisată astăzi, tot de la ora 18:00, la Sala 1. Prezintă: Dumitru Nicolae Chilia, preşedintele acestei Asociaţii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.