Activități pentru copii, la Muzeul Municipiului București

Programele dedicate copiilor de Muzeul Municipiului București continuă în luna septembrie. Cei interesați sunt invitați să consulte lista activităților propuse și să-i înscrie pe cei mici.

Atelierele pentru copii, care au început încă de pe data de 18 iulie, sunt organizate în cadrul a două proiecte: ”Vara istoriei pe Calea Victoriei” (ediția a IV-a a Școlii de vară a MMB pentru copii de 6-12 ani) și Caravana Muzeelor (ediția a VII-a, pentru copii de 6-10 ani).

Programele la care se fac înscrieri și care se vor desfășura în perioada 5-7 septembrie, între orele 10:00-12:00, în diferite locații din incinta Casei Filipescu-Cesianu (Lapidarium, grădină sau „Muzeul Vârstelor”), sunt următoarele:

VARA ISTORIEI PE CALEA VICTORIEI (proiect dedicat activităților cultural-educative)

• Miercuri, 5 septembrie, ora 10:00 – „Hârtie din Hârtie în 4 pași: pasul 4” – realizarea unor obiecte din hârtie manuală produsă din propria hârtie colectată cu Atelier Papelier;
• Joi, 6 septembrie, 10:00 – Mari sărbători, atelier inspirat de expoziția „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”;
• Vineri, 7 septembrie, ora 10:00 – atelier de improvizație cu Asociația PlaYouth.

CARAVANA MUZEELOR, EDIȚIA A VII-A (proiect dedicat cunoașterii patrimoniului muzeal, care se va desfășura sub genericul: „Despre copilărie”)

• Miercuri, 5 septembrie, ora 10:00 – Mari sărbători, atelier inspirat de expoziția „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”
• Joi, 6 septembrie, ora 10:00 – Timpul liber în București, atelier inspirat de expoziția „Muzeul Vârstelor”
• Vineri, 7 septembrie, ora 10:00 – Frumusețea balurilor și seratelor de altădată: de la costumație la muzică, atelier inspirat de expoziția „Muzeul Vârstelor”.

Înscrieri se pot face la adresa de e-mail conferinte@muzeulbucurestiului.ro și la numărul de telefon 0722574897. Taxă participare: 10 lei/copil.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.