România și președinția Uniunii Europene

De 2000 de experți în probleme europene are nevoie o țară ca România ca să asigure în bune condiții președinția rotativă a Consiliului European, iar acești experți ar trebui păstrați în continuare în structurile guvernamentale, a declarat pentru Bucurersti FM Victor Boștinaru, europarlamentar PSD, vice-președinte al Grupului Socialiștilor și Democraților Europeni.

De la 1 ianuarie 2019, timp de o jumătate de an, România va avea ca prioritate absolută să organizeze și să coordoneze summit-urile Uniunii Europene, precum și toate reuniunile de negocieri la nivel ministerial și la nivel de experți între cele 27 de state comunitare.

În plus, în timpul președinției române a Consiliului European ar urma să aibă loc și Brexit-ul, în luna martie, și se vor desfășura și alegerile pentru noul Parlamentul European, în luna mai.

Despre felul în care Bucureștiul se pregătește să facă față acestor responsabilități, Răsvan Roceanu discută astăzi cu Victor Boștinaru, invitatul său în emisiunea Întâlniri Capitale, de la ora 20:30 pe 98,3 FM și online pe bucureștifm.ro.

Vezi aici arhiva emisiunii Întâlniri Capitale!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.