Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 27 august

CINEMA

* În cadrul programului Cinema sub stele în Parcul Drumul Taberei este proiectat, de la ora 20:30, thriller-ul de acţiune „xXx: Return of Xander Cage / Triplu X: Întoarcerea lui Xander Cage” regizat de D.J. Caruso, în care Vin Diesel revine în rolul fostului sportiv devenit agent guvernamental, forţat să iasă din exilul autoimpus şi să pornească într-o cursă pe viaţă şi pe moarte pe urmele lui Xiang şi al echipei extrem de periculoase conduse de acesta, pentru a smulge din mâinile lor o armă cu numele de cod „Cutia Pandorei”, care, odată activată, nu mai poate fi oprită, şi care ameninţă să distrugă lumea aşa cum o cunoaştem.

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00 rulează drama „Nocturnal Animals / Animale de noapte”, realizată de Tom Ford şi distinsă în 2016 cu Marele premiu al juriului Festivalului de la Veneţia, un studiu al violenţei sub diverse forme care vorbeşte despre agresiuni, traumă şi, în final, despre răzbunare. În distribuţie: Michael Shannon, Jake Gyllenhaal, Isla Fisher, Amy Adams.

MUZICĂ

* La invitaţia Institutului Cultural Român, compozitorul şi pianistul italian Stefano Bollani susţine, de la ora 20:00, la Ateneul Român, un concert alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de maestrul Iosif Ion Prunner, ce face parte din seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri şi este inclus de Ministerul Afacerilor Externe în programul oficial al manifestărilor din acest an ale Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române. În program: „Concerto Azzurro“ pentru pian şi orchestră de Stefano Bollani, „Improvizaţii“ la pian solo şi „Rhapsody in Blue“ de George Gershwin.

* Direcţia 5 cântă, din nou, la terasa Berăriei H, începând cu ora 21:30.

FESTIVALURI

* De astăzi până pe 2 septembrie, Parcul Cişmigiu găzduieşte cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul Ion Creangă. Domni, domniţe şi tineri marineri sunt invitaţi să descopere un program de comedii şi muzici, mofturi şi surprize care transpun universul surprins în opera lui I. L. Caragiale, dramaturg şi cronicar al Bucureştilor de altădată, pe aleile celui mai vechi parc din Capitală. Programul primei zile a început deja, însă mai puteţi ajunge la:

– Atelierul de creativitate pentru adulţi „Borcanul cu vise”, ţinut de Fundaţia Calea Victoriei între orele 18:00 – 20:00.

– concertele date de Cvartetul Anima (de la ora 17:30) şi Muzica Militară a Brigăzii 1 Mecanizate „Argedava” (de la ora 18:00) pe Scena Mică, unde, de la ora 20:30 începe spectacolul „Gunoierul” de Mimi Brănescu;

– de la ora 19:00, pe Scena Mare are loc spectacolul pentru copii „Goe în Ţara Minunilor”, după I. L. Caragiale.

* Tot de astăzi începe şi ediţia a 5-a a InnerSound New Arts Festival, organizat până pe 1 septembrie de Asociaţile Art&Co şi OPUS la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (Str. Ştirbei Vodă, nr. 33). Evenimentul cuprinde concerte camerale, instalaţii, film mut însoţit de compoziţie contemporană interpretată live, artă participativă şi performance, precum şi workshop-uri creative, cum este şi cel de fotografie experimentală şi prietenoasă cu natura „The Handmade Image”, susţinut astăzi şi mâine de Rowan Tara de Freitas (GB/DE).

* La ArCuB – Hanul Gabroveni continuă Festivalul de teatru independent UNDERCLOUD, astăzi fiind programate spectacolele:

– de la ora 19:00, „Constelaţii”, text de Nick Payne pus în scenă de George Dogaru cu Ioana Barbu şi Marin Grigore, care semnează şi muzica;

– de la ora 20:30, „Eine Kleine Nachtmusik”, one man show de Gigi Căciuleanu inspirat de W.A. Mozart, conţinând şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte al acestuia interpretat de Lari Giorgescu; reprezentaţia este precedată de lansarea, de la ora 19:30, a cărţii eveniment „Omul Dans” scrisă de Ludmila Patlanjoglu şi avându-l ca personaj principal pe Gigi Căciuleanu;

– de la ora 21:00, începe prima reprezentaţie din cele 5 ale serii cu spectacolul de 15 minute ce are loc … într-o maşină, cu doar câte 3 spectatori pe tură, conceput şi regizat de Alexandru Nagy pe un text de Matei Vişniec şi interpretat de Alina Chinie şi Dani Ionescu;

– de la ora 22:00, „Homo Love”, one man show de şi cu Paul Cimpoieru, o combinaţie teatrală între dans, muzică, pantomimă şi proiecţii video.

SPECTACOL

De la ora 20:00, Teatrul LUNI prezintă, în Green Hours, „Stă să plouă” de Lia Bugnar, cu: Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu şi Anghel Damian.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.