Cele mai căutate zone de locuit în București

Sursa foto: www.bucuresti.citynews.ro

Mai este o lună până la începerea anului universitar, aşa că în marile oraşe studenţii au început să îşi caute locuinţe cu chirie.

Conform datelor prezentate de agențiile care vor participa luna viitoare la Salonul Imobiliar București, studenții caută pentru închiriere garsoniere aflate în zone poziționate strategic.

Pe primul loc în clasamentul preferințelor se află zona Dristor, unde o garsonieră poate fi închiriată cu aproximativ 230 de euro pe lună. Deși nu se află lângă nicio univeristate, această zonă este preferată datorită celor două magistrale de metrou care conectează cartierul la toate punctele majore de interes din București.

Pe locul al doilea se află zona Grozăvești – Politehnică, cu un nivel al chiriilor pentru garsoniere cuprins între 250 și 290 de euro pe lună. Este locul tradițional al studenților din București, care beneficiază aici de două stații de metrou și două parcuri. În plus, aceștia sunt aproape de Gara de Nord.

O altă opțiune a tinerilor este zona ultracentrală Unirii – Universitate – Romană, unde chiria pentru o garsoniera ajunge la 310 euro pe lună. Este zona ce reunește cele mai mari centre universitar: Universitatea București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Academia de Studii Economice.

Zona ultracentrală este cea mai scumpă, dar aduce numeroase beneficii: proximitatea față de Centrul Vechi și față de Parcul Cișmigiu și o rețea bine pusă la punct de mijloace de transport în comun.

Pe locul 4 este zona Timpuri Noi, cu un nivel al chiriilor de până la 300 de euro pe lună.
Acest cartier, unde află mai multe universități private, este preferat de studenți cu bugete lunare peste medie.

Tinerii mai aleg să se cazeze și în zona Eroilor – Știrbei Vodă, unde se află Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea Națională de Apărare. Prețul cerut pentru o garsonieră în această zonă este de cel mult 280 de euro pe lună.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.