Cel mai mare cocktail ”Cuba Libre” din lume, realizat la Havana

Un cocktail ”Cuba Libre” de aproape 500 de litri, cel mai mare din lume, a fost realizat duminică la Havana de barmanii participanţi la cea de-a XXII-a Întâlnire Panamericană de Cockteiluri IBA 2018. Scopul a fost de a stabili un record privind celebra băutură compusă din rom şi o răcoritoare pe bază de cola, relatează EFE.

Barmanul Sergio Serrano a declarat EFE că este ”o plăcere şi o onoare” să participe la realizarea acestui uriaş ”Cuba Libre”, unul din cocteilurile cele mai băute din lume, alături de mojito, daiquiri, sau ”Adam şi Eva” cu care a câştigat Campionatul mondial de cockteiluri clasice desfăşurat în 2003 la Sevilia.

Sursa foto: www.realitatea.md

Timp de mai puţin de o oră, barmani cubanezi şi străini, alături de personalul hotelului au umplut un pahar uriaş unde a fost preparat cocktailul pentru care s-au folosit 108 sticle de rom Havana Club 3 Ani şi peste 200 de litri de băutură carbogazoasă cubaneză ‘TuKola’, iar pentru a completa s-a adăugat gheaţă şi puţin suc de lămâie.

La întâlnire au participat barmani din 18 ţări veniţi din Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Spania, SUA, Mexic, Nicaragua, Peru, Portugalia, Puerto Rico, Venezuela, Republica Dominicana şi Uruguay în afară de Cuba, şi având ca invitate Belice şi Panama.

Programul evenimentul care se va încheia la 31 august la Havana, declarată capitala ibero-americană a cockteilurilor în mai anul acesta, include degustări, demonstraţii magistrale şi întâlniri cu producători şi comercianţi internaţionali de băuturi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.