Viceprimarul Capitalei a fost chemat la Parchetul General

Aurelian Bădulescu a fost chemat pentru audieri la Parchetul General.

El a dat declarații, astăzi, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august.

Aurelian Bădulescu a fost chemat în calitate de martor.

În urmă cu câteva zile, viceprimarul recunoștea că a fost în Piața Victoriei pe 10 august, dar nu a fost în comandament și nici nu a dat ordine.

„Din punctul meu de vedere, nu s-a greşit din partea Jandarmeriei. Din punctul meu de vedere, am avut de-a face cu o dezordine publică, provocată de bătăi de stradă de tip Belfast, care, având în vedere acţiunea şi modul în care acestea s-au desfăşurat, adică pe interiorul străzilor, pentru că aţi observat că, la un moment dat, piaţa a rămas liberă, au scăpat din mână, pentru că violenţa era aproape de neimaginat. (…) În opinia mea, jandarmii au procedat atât cât au putut pentru a restabili ordinea de drept la acel moment”, a susţinut Bădulescu.

Și actualul șef al DIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, a venit la Parchetul General pentru a oferi informații despre felul în care au fost coordonate acțiunile jandarmilor.

Între timp, s-au adunat 705 plângeri penale în acest dosar, depuse de protestatarii care au acuzat Jandarmeria de abuzuri.

Tot astăzi, procurorii au dispus efectuarea unei expertize asupra muniţiei şi recipientelor ridicate de la Jandarmerie.

Ei vor analiza compoziția substanţelor cu efect iritant – lacrimogen.

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.