Secretul unei căni perfecte de cafea

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că apa pentru cafea trebuie să fie fierbinte, însă nu fiartă.

Temperatura ideală a apei este de 70 de grade Celsius, deoarece o temperatură mai mare arde cafeaua şi îi distruge gustul.

Şapte experţi în degustarea cafelei au încercat cafeaua preparată din boabe Arabica, Robusta sau o combinaţie a celor două. Rezultatele arată că cea mai puternic aromată cafea a fost obţinută cu apă încălzită la 70 de grade Celsius.

Potrivit unui alt studiu realizat de dr. Christopher Henden de la Universitatea din Oregon, cea mai potrivită apă pentru cafea este cea dură cu magneziu şi potasiu, pentru că aceste impurităţi ajută la îmbunătăţirea calităţii băuturii.

De asemenea, este important ca boabele de cafea să fie păstrate în frigider, deoarece cafeaua proaspăt prăjită conţine dioxid de carbon care se evaporă cu uşurinţă, pierzând, însă, şi multă aromă. Este important pentru gustul bun al cafelei ca apa şi cafeaua să se amestece în proporţii egale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.