Pisicile sunt printre cele mai dorite animale de companie din lume

Pisicile sunt cele mai simpatice, comode și lingușitoare animale de companie. Acest lucru se vede și pe facebook unde micile torcătoare constituie zilnic subiectul a zeci de mii de postări care atrag sute de mii de like-uri.

Pisica este un bun prieten și ascultator. Când ajungi acasă după o lungă zi stresantă șli obositoare și nu ai chef să vorbești cu altcineva, pisica te lasă să-i povestești totul fără să te contrazică. Totuși, acestea sunt recunoscute uneori pentru egoismul pe care îl arată, iar odată ajunse în locuința noastră, ele se cred adevăratul stăpân al casei.

Mai mult, copiii care cresc având o pisică în casă au un sistem imunitar mai puternic , iar riscul de a suferi alergii scade.

Aceste feline ajută bărbații singuri să-și găsească jumătatea. Studiile arată că 90 % dintre femei cred că bărbații care dețin o pisică sunt mai drăguți decât ceilalți.

Să îngrijești o felină nu este deloc costisitor, comparativ cu îngrijirea unui câine, și nici nu-ți răpește prea mult timp.

În medie, o pisică adultă doarme cam 18 ore pe zi, în funcție de efortul fizic pe care îl depune. Asta înseamnă că stăpânul își poate vedea liniștit de treabă, fără să fie deranjat.

Totuși, cei care-și doresc o felină ca animal de companie trebuie să știe că mobila lor va fi marcată de gheruțele ei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.