Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 23 august

CINEMA

* Programul Seara Filmului Românesc vă propune la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00, documentarul „Procesul”, realizat de regizorul Claudiu Mitcu şi Ileana Bîrsan, ce urmăreşte pe Mihai Moldoveanu, fost ofiţer al armatei române condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susţine că nu a comis-o. În iunie 2012 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât că – în cauza Moldoveanu împotriva României – a avut loc o încălcare a dreptului la un proces echitabil. Filmul se concentrează pe rejudecarea dosarului şi consecinţele noii sentinţe, oferindu-i spectatorului rolul de jurat într-un caz complicat şi controversat.

* În cadrul programului Cinema în aer liber pe Insula Artelor din Parcul Titan rulează, de la ora 21.00, drama „Aus dem Nichts / În întuneric”, realizată de Fatih Akin, ce ne face părtaşi la drama Katjei, o femeie foarte bine interpretată de Diane Kruger care îşi doreşte să se facă dreptate în cazul uciderii fiului şi soţului ei kurd, fost traficant de droguri, într-un atac cu bombă, filmul pornind de la crimele xenofobe comise în 2011 de grupul neo-nazist Naţional Socialist Undeground.

MUZICĂ

* byron susţine un concert la terasa Expirat Club – Halele Carol, începând cu ora 19:00.

* De la ora 20:00, în Journey Pub (Str. George Enescu, nr. 25) puteţi audia „Om la lună”, un proiect nou de rough acoustic poetry.

* Până Duminică 26 august, la terasa Berăriei H se desfăşoară Wild Foods Festival, care, pe lângă specialităţi vânătoreşti, vă propune şi concerte live, precum cel dat astă-seară, de la ora 21:30, de trupa Partizan.

SPECTACOLE

* La ArCuB – Hanul Gabroveni în cadrul celei de-a 11-a ediţie a celui mai mare festival de teatru independent din România,  UNDERCLOUD, astăzi sunt programate spectacolele:

– de la ora 19:00, „The Fever”, one woman show cu Simona Măicănescu în limba engleză pe un text de Wallace Shawn, regizat la Paris de Lars Norén;

– de la ora 20:00, „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea”, celebra comedie a lui Caragiale montată la UNteatru de Florin Liţă cu  Cristina Casian, Florina Gleznea şi Ionuţ Grama;

– de la ora 21:00, „Produse domestice” de Xandra Popescu, regizat de Ioana Păun şi jucat de Ioana Flora/Ana Pop şi Smaranda Nicolau;

– tot de la ora 21:00, începe prima reprezentaţie din cele 5 ale serii cu spectacolul de 15 minute ce are loc … într-o maşină, cu doar câte 3 spectatori pe tură, conceput şi regizat de Alexandru Nagy pe un text de Matei Vişniec şi interpretat de Alina Chinie şi Dani Ionescu.

* Primăria Capitalei organizează, pentru al doilea an consecutiv, spectacolul itinerant „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” regizat de maestrul Cristian Mihăilescu, ce are o reprezentaţie astă-seară, de la ora 19:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

* La UNteatru (Str. Sfintii Apostoli, nr 44), tot de la ora 19:00 începe o reprezentaţie cu „Molly Sweeney”, povestea unei femei oarbe timp de patruzeci de ani care îşi recapătă vederea scrisă de Brian Friel, pusă în scenă de Sânziana Stoican şi jucată de Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru şi Liviu Pintileasa.

* De la aceeaşi oră 19:00, la Teatrul Arte dell’Anima (Str. Făinari, nr. 17D) începe spectacolul „Treapta a noua”, de Tom Ziegler, regizat de Mihaela Beţiu.

* Teatrul Roşu prezintă, de la ora 20:00, în Club The Hub (Str. Bărăţiei, nr. 31), „Terapie în trei” cu: Maria Radu, Luminiţa Bucur şi Oleg Apostol.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.