UPDATE: Atac la Trappes

Update: Statul Islamic a revendicat atacul cu cuţitul de la periferia Parisului. Atacul a fost motivat de îndemnuri ale liderului grupării. Liderul Abu Bakr al-Baghdadi şi-a îndemnat susţinătorii, cu doar câteva ore în urmă, să atace inamici oriunde, prin orice mijloace, inclusiv cu cuţitul. Este vorba în primul rând despre civili din ţări aflate în război cu gruparea jihadistă.

Autorităţile franceze au anunţat că poliţia l-a împuşcat pe atacator, care a murit. Bărbatul era în evidențele poliției, deja condamnat pentru fapte legate de terorism.

2 persoane au fost ucise, iar una rănită grav.

Presa franceză scrie că cele două persoane pe care atacatorul le-a ucis sunt mama și sora sa.

Ministrul francez de Interne anunțase anterior pe Twitter că atacatorul a fost ”neutralizat”, fără să spună dacă era mort sau în viaţă.

……………………………………..

Un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis o persoană şi a rănit grav alte două în oraşul Trappes, la periferia Parisului, înainte de a fi prins de forţele de ordine, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, relatează AFP şi Reuters.

Agresorul s-a ascuns într-o clădire, necesitând intervenţia forţelor de elită ale poliţiei, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei, fără a putea preciza dacă bărbatul mai este în viaţă.

Postul de televiziune BFM TV a afirmat că bărbatul a strigat ”Allahu akbar”, însă poliţia nu a putut confirma această informaţie şi încearcă să determine dacă acest atac a avut caracter terorist.

”Motivul atacului nu este cunoscut şi au loc cercetări”, a spus sursa citată.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei antiteroriste, circa 50 de persoane care au trecut prin ”filiera Trappes” au plecat să lupte în Irak şi Siria.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.