Apa cu vitamine, la mare căutare printre români

Sursa foto: www.garbo.ro

Apa cu vitamine este la mare căutare printre români. Medicii avertizează însă că aceste produse frumos colorate și ambalate conțin zahăr sau îndulcitori. Cât despre beneficiile asupra organismului, acestea sunt greu de demonstrat.

Calciu, Vitamina D, Magneziu, Vitamina B12 și lista poate continua, sunt vitamine și minerale pe care le găsim în apele colorate vândute în magazine, la raionul de sucuri și pe care tot mai mulți oameni le cumpără, în speranța că așa vor fi mai sănătoși.

Pe lângă vitaminele și mineralele despre care producătorii spun că se găsesc din abundență în aceste ape, vom găsi și zahăr sau îndulcitori artificiali. Experții în chimie alimentară atrag atenția că băuturile de acest fel sunt, de fapt, bombe calorice.

Pe de altă parte, producatorii spun că acestea fac parte din categoria răcoritoarelor cu adaos de vitamine și minerale. De asemenea, precizeaza că lucrează cu aceiaşi furnizori cu care operează industria farmaceutică.

Nutriționiștii sunt de altă părere. Spun că vitaminele și mineralele sunt asimilate de organism, eficient, atunci când sunt luate din alimente.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.