Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 21 august

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:00 este proiectat, în avanpremieră, documentarul „Licu, o poveste românească”, portretul unui pensionar nonagenar şarmant, cu darul vorbirii şi cu o şăgălnicie caldă, neatinsă de cinismul timpului, realizat de către Ana Dumitrescu într-un alb-negru extrem de cinematografic, ca o metaforă despre propria condiţie şi efemeritate, o lecţie de viaţă dar şi un veac de supravieţuire. După proiecţie va avea loc o sesiune Q&A cu Liviu Canţer (Licu), regizoarea Ana Dumitrescu şi producătorul Jonathan Boissay.

* Primăria Sectorului 3 lansează astăzi, pe Insula Artelor din Parcul Titan, cea de-a VI-a ediţie a evenimentului Cinema în aer liber, printr-un spectacol de percuţie susţinut, de la ora 20:00, de Barbarossa Samba Group, urmat de proiecţia dramei „Au revoir là-haut / La revedere acolo sus”, realizată de Albert Dupontel cu Nahuel Pérez Biscayart, primul dintre cele zece filme nominalizate şi premiate la festivaluri de prestigiu şi incluse în selecţia acestui program de anul acesta.

* În Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00 rulează comedia dramatică „American Made / Barry Seal: Trafic în stil American”, ce spune povestea incredibil de adevărată a unui pilot, interpretat de Tom Cruise, care a reuşit să conducă una din cele mai mari operaţiuni sub acoperire derulate vreodată de CIA.

* Tot de la ora 21:00, în Parcul Crângaşi, în cadrul programului Cinema sub stele este proiectată gratuit comedia „Baywatch”, regizată de Seth Gordon, ce îl are în centru pe un foarte strict şi dedicat salvamar jucat de Dwayne Johnson, care este nevoit să facă echipă cu un mai tânăr şi nonconformist coleg întrupat de Zac Efron, pentru a-şi salva plaja de la dezastrul ecologic la care o condamnă un magnat al petrolului.

MUZICĂ

* Cantautoarea Zoia Alecu dă un concert, de la ora 19.00, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8).

* Mădălina Petre Quartet susţine concertul „Songs From Sarah”, de la ora 19:30, la Green Hours jazz-café.

* Oana Sîrbu este special invitată la #JazzNight H să-ţi coloreze seara, de la ora 21:30 la terasa Berăriei H, alături de celebrul Trio al Jazz-ului format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu.

SPECTACOL

La UNteatru (Str. Sfinţii Apostoli, nr. 44) în cadrul Micro-stagiunii „stArtAct”, ce prezintă câte un spectacol pe săptămână dintre cele ale absolvenţilor de regie licenţă şi master UNATC 2018, astă-seară, de la ora 20:00, puteţi viziona „Caii la fereastră” după un text absurd de Matei Vişniec pus în scenă de Ester Mitrofan, cu: Cristina Danu, Cătălin Bucur, Octavian Voina şi Petru Daniel Şuţu. Decorul: Alexandra Budianu. Costumele: Valentin Teodorescu.

CARTE ŞI LITERATURĂ

În incinta Muzeului Vârstelor, găzduit de Casa Filipescu-Cesianu, de la ora 18:00 are loc evenimentul ce marchează închiderea celui de-al V-lea Salonul BD având tema „Poveşti din Bucureşti în benzi desenate”: lansarea de către Muzeul Municipiului Bucureşti a romanului „Enigma Otiliei” de George Călinescu, într-o nouă interpretare, cea a benzilor desenate realizate de Mihai Ionuţ Grăjdeanu în cadrul seriei „Comics Didactic”.

EXPOZIŢIE

Vernisajul expoziţiei colective „Itinerariu Stilistic” are loc, de la ora 18:30, la Galeria Căminul Artei, parter, unde, până pe 3 septembrie, expun artiştii: Gabriela Aniţei, Bogdana Contraş, Eugen Vasile Iovan, Cornelia Gherlan, Adriana Vasile, Dinu Mihai Fălcoianu.

ALTE EVENIMENTE

Sub umbrela Secret City, Expirat Club – Halele Carol îşi propune să aducă împreună membrii celor mai creative şi active comunităţi din Bucureşti pentru a facilita comunicarea dintre aceştia şi public. Astăzi, de la ora 18:00, este rândul designerilor la care participă: Ceramic Sparrow, Atelier Ciprian Manda, UTOPIC by Mona Vulpoiu, Păpădia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.