Oul, alimentul ideal pentru femeile gravide

Ouăle sunt un aliment excelent pentru femeile însărcinate, reducând riscul de naştere prematură, de greutate scăzută a bebeluşilor la naştere şi de depresie postpartum, susţin experţii. Compoziţia nutritivă bogată a acestora asigură multe dintre vitaminele şi mineralele importante pentru femeile însărcinate, cum ar fi fierul, iodul, vitamina B12, vitamina D.

„Ouăle conţin proteine, nutrienţi uşor digerabili, fiind una dintre puţinele surse naturale de vitamina D, care este foarte importantă pentru gravide. Acestea conţin, de asemenea, cantităţi mici de acizi graşi cu lanţuri lungi, tipici pentru fructele de mare, care sunt asociaţi cu o mai mare greutate a copilului, un risc mai mic de naştere prematură şi de depresie pentru mame”, explică nutriţionistul Cordelia Woodward din echipa de cercetători.

Fierul din ouă este foarte important pentru femeile însărcinate, deoarece de obicei acestea suferă de deficienţe minerale, ceea ce duce la oboseală severă. Un singur ou pe zi oferă toată cantitatea necesară de vitamină B12 pentru femeile gravide şi, pe lângă faptul că este important pentru celulele nervoase şi sânge, participă la sinteza ADN – materialul genetic pentru toate celulele, inclusiv cele ale fătului în creştere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.