Muzica clasică, tradițiile și folclorul dunărean își dau întâlnire la Opera Comică pentru Copii

În doar câteva zile, publicul bucureștean se va putea întâlni cu muzica clasică și folclorul dunărean în spectacolul itinerant „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” regizat de maestrul Cristian Mihăilescu.

Evenimentul organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, va avea loc pe 23 august, de la ora 19:00, la Sala Mare a OCC din București și în 25 august, de la ora 20:00, în Pădurea Crihala din Drobeta Turnu-Severin.

Pe 23 august, spectatorii bucureșteni vor putea vedea o mulțime de momente artistice cu și pentru copii, dar și momente muzicale și de balet interpretate de dansatori și soliști de renume.

Pe scena Operei Comice pentru Copii din București va urca Grupul Vocal „Oltenași cu oltencuțe” al Palatului Copiilor Drobeta Turnu-Severin, format din 30 de copii cu vârste între 5 și 18 ani.

Spectacolul va fi completat de soliștii Radu Ion, Lorena Sanda, Bogdan Lupea, și de cântece ale copiilor din Corul Meloritm din Programul Național Cantus Mundi, dirijat de Elena Nicolai.

Programul va cuprinde și un moment artistic susținut de balerinii Andreea Soare și Mihai
Pricope, prim-soliști ai Operei Comice pentru Copii, precum și un moment de street dance al copiilor de la Crew Kids OCC – The 4 elements (coregrafia Ionuț Picincu).

Micii spectatori vor putea participa la mini-spectacolul de teatru de improvizație pus în scenă de actorii trupei Littleimpro.

Pe lângă artiștii prezenți în spectacolul de la București, pe scenă vor mai urca Ansamblul Folcloric „Rozele Calafatului” și membri ai Societății Cultural Artistice „Stol” din Bucea (Timoc, Serbia).

La Drobeta Turnu-Severin, în perioada 25-26 august, localnicii sunt invitați la un festival dedicat Dunării organizat în Cetatea Medievală a Severinului, care va culmina cu spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare”.

Pe parcursul celor două zile ale festivalului, publicul se va putea bucura de muzică și de ateliere tradiționale, iar copiii vor avea la dispoziție o mulțime de atracții și activități, printre care face- painting și cântece împreună cu membrii Societății „Stol” prezenți în concert.

Spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare”  face parte dintr-un program cultural multianual finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sursa: Opera Comică pentru Copii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.