Simona Halep pierde finala de la Cincinnati

Eleva lui Darren Cahill ratează ocazia de a câştiga turneul de la Cincinnati. Simona a tras din greu, dar condiţia fizică nu i-a mai permis să joace la fel ca la Montreal şi a trebuit să se recunoască învinsă de Kiki Bertens. Olandeza s-a impus după o confruntare grea , în trei seturi cu 2-6, 7-6(8), 6-2.

Primul set a fost unul dominat net de Simona. Sportiva noastră a făcut din nou o adevărată demonstraţie de tenis, cu servicii bine plasate, cu lovituri nimicitoare pe colţurile terenului, cu mingi lungi la limita terenului şi cu specialitatea casei, lovituri din alergare în lung de linie şi în cross. Simona câştigă astfel destul de repede primul set cu 6-2, după numai 30 de minute de joc.

Manşa a doua începe prost pentru Simona, care reduce vizibil motoarele şi îi permite olandezei să se distanţeze la 4-1. Liderul mondial nu găseşte soluţii de moment în teren şi îl cheamă pe Darren Cahill, care o sfătuieşte să ţină cât mai aproape de linia de fund, să aibă răbdare în schimburile de mingi, să-şi plimbe pe colţuri adversara şi să ţină cât mai mult mingea în teren. Imediat Simona pune în practică sfaturile antrenorului său, jocul său capătă consistenţă şi egalează la 4. Sportiva noastră se vede din nou condusă, de această dată cu 5-4, salvează o minge de set pentru Bertens şi egalează din nou la 5, iar apoi se ajunge la 6-6. În tie break jocul este echilibrat cu răsturnări de situaţie, olandeza este mai calmă şi reuşeşte să câştige tie break-ul cu 8-6 şi să trimită finala în decisiv.

În setul trei Simona resimte oboseala meciurilor din ultimele două săptămâni şi nu mai poate face faţă ritmului impus de olandeză. Liderul mondial practic se predă şi cedează decisivul cu 6-2.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.