Simona Halep o execută pe uriaşa din Belarus, Aryna Sabalenka şi merge în finală la Cincinnati

Eleva lui Darren Cahill se califică în finala turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Aryna Sabalenka. Sportiva din Constanţa a făcut din nou un joc perfect şi a câştigat în două seturi cu 6-3, 6-4.

Primul set a fost la dispoziţia Simonei, care a fost răbdătoare şi a lovit mingile constant pe colţuri şi de cele mai multe ori pe reverul adversarei. Sabalenka a încercat să contracareze jocul Simonei cu servicii puternice, urmate cu lovituri de dreaptă devastatoare. Sportiva din spaţiul ex-sovietic nu a putut face faţă ritmului de joc impus de sportiva noastră decât arareori, dar şi atunci punctele câştigate au fost foarte puţine.
Liderul mondial şi-a executat adversara de câte ori a avut ocazia şi nu a surprins pe nimeni faptul că românca a încheiat destul de repede conturile în favoarea ei în primul set cu scorul de 6-3.

În manşa secundă, Simona Halep îşi menţine ritmul de joc la un nivel ridicat, iar forţa loviturilor de pe fundul terenului au măcinat-o pe uriaşa din Belarus. Sabalenka reuşeşte totuşi să menţină echilibrul în teren, dar condiţia fizică începe să o părăsească.
De la scorul de 4-4, jocul ucrainiencei se prăbuşeşte, iar momentele bune din prima parte a setului secund, care s-au datorat în mare parte loviturilor puternice de serviciu şi de retur, au secat-o de energie, fapt care a dus la scăderea ritmului de joc şi la apariţia greşelilor neforţate.

Simona ştie să gestioneze situaţiile favorabile şi simte apropierea victoriei. Cu mult calm, sportiva din România îşi trece în cont şi setul doi cu 6-4, după ce câştigă ghemul decisiv pe serviciul adversarei.
Jucătoarea noastră se califică astfel în finala turneului american de la Cincinnati, unde o va întâlni pe Kiki Bertens.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.