Ministrul de Interne, despre evenimentele din 10 august

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat în această seară date din raportul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei.

Cu această ocazie, Carmen Dan le-a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit și a dat asigurări că se fac verificări pe toate planurile.

Potrivit oficialului, până acum, au fost identificate sute de persoane care au comis violenţe şi a fost declanşată şi o anchetă internă în Jandarmerie, din care rezultă că au fost şi jandarmi care au făcut abuzuri.

”Încep prin a prezenta scuzele mele tuturor acelora care au avut de suferit în urma violenţelor de săptămâna trecută, fie ei civili sau jandarmi militari. Faţă de acţiunile jandarmilor implicaţi în misiunea din data de 10 august a fost începută o verificare internă şi până în prezent au fost identificate cinci situaţii susceptibile de comiterea de abuzuri împotriva unor persoane care nu au săvârşit acte de violenţă”, a spus ministrul.

Carmen Dan a mai precizat că au fost deschise 21 de dosare penale, dintre care trei cu autori necunoscuţi, şi au fost aplicate 64 de amenzi contravenţionale.

Ministrul de Interne a precizat că raportul privind incidentele din 10 august are 90 de file şi este clasificat drept secret de serviciu, pentru că are în cuprins şi date furnizate de alte instituţii din sistemul de siguranţă naţională.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.