Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 16 august

CINEMA

* În grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), de la ora 19.00 are loc o dezbatere, la care participă actorii Constantin Codrescu şi Papil Panduru şi care precede proiecţia filmului „Mihai Viteazul”, regizat în 1970 de Sergiu Nicolaescu, din distribuţia căruia fac parte şi cei doi invitaţi de astă-seară ai programului „Filmul şi Literartura”.

* La Deschis Gastrobar (Splaiul Unirii, nr. 160), de la ora 19:30 are loc încă o proiecţie în avanpremiera celei de-a treia ediţii a DokStation Music Documentary Film Festival. Prezentat în premieră naţională, documentarul „Placebo: Alt.Russia”, regizat în 2016 de Charlie Targett-Adams, este o explorare fascinantă a culturii alternative din marile oraşe ruseşti. În preludiul documentarului, iO & Călin preiau sunete din discografia Placebo şi a zonelor adiacente muzical şi le transformă în sinusoide ante-vizionare.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectată în avanpremieră drama „Utoya: 22 iulie”, realizată de Erik Poppe, ce urmăreşte prin intermediul unui personaj fictiv de 19 ani, Kaja, cele 72 de minute interminabile în cursul cărora extremistul de dreapta (al cărui nume nu este menţionat în film, în ciuda mediatizării) a urmărit şi împuşcat pe tinerii panicaţi, prinşi fără scăpare pe insuliţa din apropiere de Oslo.

* Săptămâna aceasta, în Parcul Crângaşi se desfăşoară programul de proiecţii gratuite în aer liber „Cinema sub stele”. Deseară, de la ora 21:00, rulează filmul de acţiune SF „Rampage: Scăpaţi de sub control” cu Dwayne Johnson în rolul unui primatolog care şi-a făcut un obicei din a ţine oamenii la distanţă, cel mai bun prieten al său fiind George, o gorilă extrem de inteligentă, de care a avut grijă încă de când s-a născut. Însă, în urma unui experiment genetic ce dă greş, blândul animal se transformă într-o imensă bestie violentă. Şi nu e singurul.

* Producţia proiectată, de la ora 21.00, în Grădina cu Filme a Creart, în cadrul programului Seara Filmului Românesc este una surpriză, nefiind anunţată de către organizatori.

MUZICĂ

* Formaţia americană Kamelot se întoarce în România pentru a prezenta live publicului român noul album „The Shadow Theory”, într-un concert pe care-l susţine la Quantic Club – Open Air şi în deschidere căruia, de la ora 19:30 cântă grupul româno-suedez Crossing Eternity.

* Meena (Cristiana Radu), acompaniată la chitară de Gabriel Brutaru, vă invită, de la ora 20:00 în Ceainăria GreenTea (Str. Dr. Burghelea, nr. 24), într-o călătorie a muzicii, cu piese de standard jazz şi hituri pop cu influenţe bossa nova.

* De astăzi până Duminică 19 august, la terasa Berăriei H se desfăşoară Paella & Wine Festival, care, pe lângă mâncare şi vin, vă propune şi concerte live în ton cu atmosfera de week-end, precum cel dat astă-seară, de la ora 21:30, de Sabina Acoustic Trio.

SPECTACOLE

* La UNteatru, de la ora 20:00 începe o reprezentaţie cu piesa „Lecţia” de Eugen Ionescu, regizată de Diana Tănase, care şi joacă în spectacol alături de Andrei Redinciuc şi Ana Creţu / Mădălina Sandu.

* Tot de la ora 20:00, în Club The Hub vă puteţi amuza, dacă aveţi peste 16 ani, la comedia „La ginecolog” de Diana Iarga, în regia lui Alexandru Jitea, cu: Corina Dragomir / Andreea Samson, Laura Anghel, Raluca Gheorghiu / Mirela Jienescu, Diana Iarca, Alexandru Mike Gheorghiu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.