Un pod al autostrăzii A10 s-a prăbuşit în Italia, lângă Genova

Sursa foto: www.unimedia.info

Prăbuşirea unui pod pe autostradă în apropierea oraşului Genova din nord-vestul Italiei, pare să fie o ”tragedie uriaşă”, a declarat ministrul Infrastructurii și Transportului, Danilo Toninelli, în contextul în care autorităţile se tem că zeci de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, potrivit Reuters.

”Urmăresc cu mare nelinişte ce s-a întâmplat la Genova. Pare să fie vorba de o tragedie uriaşă”, a scris oficialul pe Twitter, adăugând că este în drum spre locul tragediei.

Echipele de salvare au descoperit mai multe maşini căzute, cu persoane decedate în interior, sub podul de pe autostradă care s-a prăbuşit, potrivit agenţiei italiene de presă ANSA.

Sursa foto: www.agerpres.ro

Conform ziarului local Il Secolo XIX, accidentul s-a soldat cu ”cel puţin 10 victime”.

Şeful serviciului local de ambulanţă a declarat pentru agenţia de presă Adnkronos că zeci de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, potrivit Reuters.

Primele imagini difuzate de media au arătat podul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială.

Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare şi munte, autostrada parcurge porţiuni lungi de viaducte şi tuneluri.

Autostrada A10 a fost construită în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a podului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.