FIBA 3×3 Europe Cup 2018 va avea loc în București

Proiectul FIBA 3×3 Europe Cup 2018 va fi implementat de către Primăria Sectorului 2 în colaborare cu Asociația Clubul Sportiv Sport Promotion, astfel că timp de trei zile iubitorii baschetului vor avea ocazia să vadă de aproape cei mai buni sportivi de profil din Europa. La competiție vor participa cele mai bune 24 echipe naționale de baschet din Europa: 12 echipe la feminin și 12 echipe la masculin.

„În România, conform eurobarometrului Sportul și activitatea fizică, publicat de către Comisia Europeană, 60% din populația țării nu practică deloc sport sau alte forme de activitate fizică, în timp de 18% practică destul de rar și numai 21% sunt angrenați în activități sportive în mod regulat sau oarecum regulat. Toate aceste valori ne situează sub media Uniunii Europene și sunt îngrijorătoare având în vedere strânsa legătură între sport și activitate fzică pe de o parte și starea de sănătate pe de altă parte”, se specifică în expunerea de motive care a stat la baza proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul Local Sector 2 pentru desfășurarea evenimentului la București.

Sursa foto: www.fiba.basketball

Proiectul FIBA 3×3 Europe Cup 2018 va permite locuitorilor din Sectorul 2 să participe activ și direct în calitate de spectatori la competiția sportivă, aceștia urmând a fi implicați în concursuri dedicate pe parcursul celor două zile de competiție.

În cadrul acestui proiect vor fi organizate meciuri destinate persoanelor cu dizabilități fizice (baschet 3×3 în fotoliu rulant).. Această activitate are un dublu scop: pe de o parte oferirea unei șanse de a participa la o competiție sportivă persoanelor cu dizabilități și pe de altă parte, sensibilizarea opiniei publice cu privire la problemele întâmpinate de aceste persoane precum și tenacitatea pe care o dovedesc atât pe terenul de baschet, cât și în viața cotidiană.

Proiectul FIBA 3×3 Europe Cup 2018 are ca grup țintă persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 și 60 de ani, numărul de beneficiari ai proiectului fiind de aproape 5.000 de persoane grupate astfel:

  • copii sub 14 ani minim 1.000 de persoane
  • copii 14-18 ani minim 1.000 de persoane
  • 18-35 ani minim 2.500 de persoane
  • peste 35 ani minim 500 de persoane.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.