Presa internațională a scris despre protestele din România

Zeci de mii de români au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva guvernului social-democrat în mai multe orașe din țară și în București, unde sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma ciocnirilor dintre manifestanți și forțele de ordine, relatează agențiile de presă internaționale.

Reuters scrie – într-un articol cu titlul ‘Un protest antiguvernamental din România devine violent’ – că protestele au fost organizate și promovate de grupuri de români care trăiesc peste hotare, furioase din cauza corupției înrădăcinate, salariilor mici și tentativelor PSD de a slăbi justiția într-una dintre cele mai corupte țări din UE.

Sute de persoane rănite în protestele din România, unde emigranții s-au întors pentru a lupta împotriva corupției, scrie The Guardian, în timp ce The New York Times notează că violența erupe în timp ce zeci de mii de persoane protestează față de corupția din România.

Gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a dispersa o manifestație a diasporei, transmite agenția France Presse, în timp ce Europa Liberă titrează că sute de persoane au fost rănite în timpul ciocnirilor dintre poliție și protestatari.

Associated Press scrie că diaspora română a organizat un uriaș protest antiguvernamental la București și menționează că manifestația a fost marcată de violență.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.