Carmen Dan: Intervenţia în forţă a Jandarmeriei, justificată de provocări

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a reafirmat că nu a intervenit în coordonarea acţiunilor Jandarmeriei derulate aseară în Piaţa Victoriei.

Dan a declarat că şi-a întrerupt concediul de odihnă pentru a se afla în minister, fără a fi implicată însă în deciziile operative ale structurilor MAI.

Ministrul de interne a declarat că acțiunea jandarmilor a fost justificată.

„Cei împotriva cãrora s-a intervenit asearã nu au avut nimic de a face cu diaspora. Aici vorbim de huligani periculoși, care au atacat autoritatea statului, iar statul nu înseamnã numai Jandarmeria Românã. […] Orice om normal care a urmãrit evenimentele de asearã a putut constata cã intervenția în forțã a fost justificatã de provocãrile și violențele acelor huligani. Am primit astãzi un raport preliminar al forțelor de ordine care au acționat asearã și conform acestuia s-a acționat gradual pentru restabilirea ordinii publice, iar acțiunea în forțã a fost executatã la momentul pierderii caracterului pașnic al manifestației, când a fost pusã în pericol iminent, integritatea corporalã și sãnãtatea forțelor de ordine și a celorlalți participanți la manifestație, prezenți în zonã”, a declarat Carmen Dan.

Carmen Dan a mai spus că reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a vorbit despre intervenţia brutală a jandarmilor, a fost prematură.

„Din punctul meu de vedere, instigărilor la violenţe din ultimele zile li se va răspunde pe măsură. Apreciez că reacţia de aseară a domnului preşedinte de a caracteriza ca brutală acţiunea Jandarmeriei a fost prematură. Despre legalitatea acţiunii Jandarmeriei nu domnul preşedinte trebuie să se pronunţe, ci Parchetul Miliar. Îmi doresc şi sper că aprecierea domnului preşedinte nu va influenţa imparţialitatea care trebuie să caracterizeze un act de justiie, penrtu că aşa ar fi normal într-un stat de drept în care nu ar trebui să existe ingerinţe politice în anchetele judiciare”, a afirmat ministrul de Interne.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.