Drumul Dunării Randonneur, cursa de 1440 km!

Sursa foto: .randonneurs.ro

În Anul Centenarului Marii Uniri, România se va afla în premieră pe harta lumii a țărilor care organizează un ultra brevet al ciclismului de anduranță din seria BRM 1200+ (Brevets Randonneurs Mondiaux).

Evenimentul, denumit DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR, este organizat în perioada 10-15 august 2018, de către Randonneurs România, împreună cu Asociația Adevaratii VeloPrieteni Romania, în calitate de Reprezentant Național al Randonneurs Mondiaux.

Drumul Dunarii Randonneur este o tură de anduranță dedicată cicliștilor amatori, iar pentru obținerea brevetului BRM 1200+, aceștia trebuie să parcurgă traseul de 1440 km cu peste 7000 de metri diferență de nivel în maximum 120 de ore (5 zile).

Traseul ales de organizatori și omologat de Randonneurs Mondiaux este în cea mai mare parte de-a lungul malului românesc al Dunării, pe traseul de cicloturism proiectat de Federația Europeană de Cicloturism, Eurovelo6, care include și Drumul Dunării de la izvoare la vărsare.

Itinerariul ultra brevetului este: BUCUREȘTI – Lehliu-Gară – Cuza Vodă – Oltenița – Giurgiu – Turnu Măgurele – Dăbuleni – Calafat – Halânga (Drobeta Turnu Severin) – Orșova – Moldova Veche – ORAVIȚA – Orșova – Halânga (Drobeta Turnu Severin) – Calafat – Dăbuleni – Turnu Măgurele – Alexandria –BUCUREȘTI.

Startul va fi vineri, 10 august, ora 20.00, din Campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, partener al evenimentului.

Pe traseu, împreună cu diverși parteneri și autorități locale, vor fi organizate 20 de puncte de control, unde voluntari ai Asociației Adevărații VeloPrieteni și ai comunităților locale din Lehliu Gară, Giurgiu, Turnu Măgurele, Dăbuleni, Orșova și Oravița se vor ocupa de verificarea trecerii participanților și de asigurarea pentru aceștia a serviciilor de hidratare, energizare și odihnă.

Vor lua startul 60 de cicliști din România și Federația Rusă. Evenimentul nu este concurs sportiv, ci doar o întrecere cu tine însuți, în care trebuie să fii suficient de pregătit fizic, dar mai ales psihic, să termini cei 1440 de km în cel mult 120 de ore.

Organizatorii își doresc ca Drumul Dunării Randonneur să devină cel mai important eveniment sportiv, cu participare internațională, dedicat cicliștilor de anduranță, organizat în România, și reprezintă totodată un potențial enorm de promovare și vizibilitate pentru localitățile care îl găzduiesc.

Mai multe detalii despre eveniment se pot găsi AICI 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.